ΚΟΣΜΟΣ

Οδεύουν σε νίκη οι ευρωσκεπτικιστές του Κόμματος του Brexit

Die Welt: Τι φέρνει η πρωτιά του Φάρατζ στις δημοσκοπήσεις

Η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt αναλύει στο κύριο άρθρο της πώς το Κόμμα του Brexit, που ίδρυσε πρόσφατα ο Νάιτζελ Φαράζ, οδεύει να αναδειχθεί η ισχυρότερη πολιτική παράταξη στη Βρετανία, με βάση δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις ήλπιζαν ότι οι Βρετανοί κάποια στιγμή θα έρχονταν στα συγκαλά τους. Ότι σύντομα θα συνειδητοποιούσαν πόσο μεγάλο χάλι θα προκαλούσε το Brexit, πόσα προβλήματα θα δημιουργήσει», αναφέρει το κύριο άρθρο της Welt πριν επισημανθεί πως η δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer «πρέπει να έσπασε πλέον αυτή τη φούσκα», αφού «φαίνεται πως το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράζ θα είναι ο καθαρός νικητής των ευρωεκλογών».

«Η επιθυμία πολλών Βρετανών να ανακτήσουν περισσότερη εθνική κυριαρχία είναι προφανώς ισχυρότερη από τη δύναμη των γεγονότων και των αριθμών», σημειώνεται στο άρθρο.

Ενώ «όχι ευκαταφρόνητος αριθμός υποστηρικτών του Brexit δεν αλλάζει άποψη, παρότι θα κληθεί να πληρώσει ακριβά» τα κόστη που προβλέπεται πως θα φέρει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει το κείμενο.

«Θα αναθεωρήσουν τελικά τη στάση τους οι Βρετανοί; Όπως αποδεικνύεται, η ελπίδα αυτή ήταν ένα πράγμα πάνω απ' όλα: ευσεβής πόθος», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.