ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής; Αυγής: Στην τελική ευθεία οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης

Ολοκληρώθηκαν χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Ν. Μίχου (τώρα «ανεξάρτητου»).

Σημειωτέον ότι η προσπάθεια του νέου συνήγορου υπεράσπισης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή να αναδείξει με τις ερωτήσεις του στη μάρτυρα υπεράσπισης Αθηνά Κουτσοπάνου «την ψυχική διαδρομή του Ν. Μίχου μέχρι την ανεξαρτητοποίησή του», όπως χαρακτηριστικά είπε, επέφερε την αντιπαράθεση με τον δικηγόρο του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκου.

Η ένταση υπήρξε μεταξύ των συνηγόρων, όταν η μάρτυρας εμμέσως πλην σαφώς είπε στο δικαστήριο ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος, που ήταν αρμόδιος να διαγράψει τους υπεύθυνους μετά τη δολοφονία Φύσσα, η οποία τον... «συγκλόνισε», όπως της είχε αναφέρει ο Μίχος, όχι μόνο τους κάλυψε, αλλά ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη. Το γεγονός αυτό «δυσαρέστησε», κατά τα λεγόμενά της, τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή...

Η μάρτυρας όμως δεν μπόρεσε ν' απαντήσει πειστικά γιατί, αφού ο Ν. Μίχος, που δήθεν δεν ήξερε και δεν συμφωνούσε με τις εγκληματικές πράξεις της ναζιστικής οργάνωσης και δεν έκανε ό,τι άλλοι χρυσαυγίτες, όχι μόνο δεν αποχώρησε αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα κάνοντας γνωστή τη διάσταση των απόψεών του με τη Χρυσή Αυγή, αλλά παρέμεινε και επανεκλέχτηκε βουλευτής. Μάλιστα, σε ερώτηση της προέδρου επισημάνθηκε η απουσία διαφοροποίησης για τα όσα της είχε αναφέρει ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής στη μετέπειτα δήλωση της αποχώρησής του, αφού, όπως είχε πει στη μάρτυρα μετά τη δολοφονία Φύσσα (τον θάνατο, κατά τη μάρτυρα) κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στη ΧΑ. Και ο μάρτυρας υπεράσπισης Δημ. Σταματούκος κατέθεσε ότι το τότε στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης μετά τη δολοφονία Φύσσα έκανε λόγο ...«για ηλίθιους» που έκαναν τη βλακεία, χωρίς όμως να απαντήσει συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα για ποια βλακεία και σε πόσους και ποιους αναφερόταν.

Κατά τ' άλλα, ο εν λόγω μάρτυρας υπεράσπισης ανέπτυξε και αυτός το μοτίβο των αυτόνομων τοπικών που αυτενεργούσαν...

Να σημειωθεί ότι η μάρτυρας υπεράσπισης Αλεξάνδρα Μπάρου, που ήταν και σύζυγος του Ν. Μίχου (υπήρξε στέλεχος της οργάνωσης και αποχώρησε μετά τον Ν. Μίχο), σε αντίθεση με άλλους μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσε ότι υπήρχαν μέλη της ΧΑ και διαδικασία εγγραφής τους, με συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως παρακολούθηση μαθημάτων κ.ά. Αναφέρθηκε επίσης σε καταγραφή μελών, σε δόκιμα μέλη και υποστηρικτές. Πάντως, στην κατάθεσή της η συγκεκριμένη μάρτυρας υπεράσπισης απέδωσε την αποχώρηση του Ν. Μίχου σε θέματα που αφορούν ανάδειξη στελεχών, υποψηφίων, εσωοργανωτικά ζητήματα κ.λπ. Και αυτή κατέθεσε περί διαφοροποίησης των τοπικών οργανώσεων σε σχέση με την Κεντρική Διοίκηση, κάνοντας λόγο και για παρεκκλίσεις. Επιβεβαίωσε τέλος την ύπαρξη στην Εύβοια δουλεμπορικού γραφείου μόνο για Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω μάρτυρες υπεράσπισης είτε απέφυγαν να απαντήσουν, είτε έδωσαν υπεραπλουστευτικές απαντήσεις για το σύνολο της δράσης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή όπως π.χ. για την επίθεση στο «Συνεργείο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.