ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στις 13:00

Αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές στη Δικαιοσύνη εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας παρά το «όχι» της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση της κυβέρνησης για συναίνεση στα πρόσωπα των δικαστών που είχαν ήδη προεπιλεγεί για να τοποθετηθούν στον Αρείο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και την πρόθεση του Προκόπη Παυλόπουλου, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, να μην προχωρήσει «σε καμία παρέμβαση προς καμία κατεύθυνση».

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, με την συνεδρίαση να ορίζεται για τη 1:00 το μεσημέρι.

Είχε προηγηθεί μια ημέρα πριν η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε από τη ΝΔ να συναινέσει στα πρόσωπα τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δια του τομεάρχη Δικαιοσύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου, απάντησε αρνητικά και έκανε λόγο για εξόφθαλμα αντιθεσμική διαδικασία, τονίζοντας ότι είναι αδύνατον να συναινέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.