ΚΟΣΜΟΣ

Ιμράν Χαν

Ενταση στον Κόλπο: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο σύρραξης ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ιμράν Χαν απηύθυνε σήμερα προειδοποίηση για τον κίνδυνο μίας σύρραξης στην περιοχή, με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Ισλαμαμπάντ του Ιρανού ΥΠΕΞ Τζαβάντ Ζαρίφ την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Ο Χαν, ο οποίος επιδιώκει μία σύσφιξη των τεταμένων σχέσεων με το γειτονικό Ιράν, εξέφρασε την ανησυχία του για την «αύξηση της έντασης στον Κόλπο», αλλά δεν κατονόμασε ευθέως τις ΗΠΑ, ή την Σαουδική Αραβία.

«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο πόλεμος δεν είναι λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα. Η επιπλέον κλιμάκωση της έντασης στην ήδη ασταθή περιοχή δεν είναι συμφέρουσα για κανέναν. Όλες οι πλευρές οφείλουν να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση απέναντι στην τρέχουσα κατάσταση», ανακοίνωσε το γραφείο του Χαν, επικαλούμενο τον ίδιον τον πρωθυπουργό, στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του.

Κατά το πέρας της διήμερης επίσκεψής του στο Πακιστάν, ο Ζαρίφ τόνισε από την πλευρά του στο ιρανικό πρκατορείο IRNA πως οι αμερικανικοί υπαινιγμοί για ευθύνη της Τεχεράνης για τους βομβαρδισμούς δεξαμενοπλοίων στον Κόλπο, νωρίτερα εντός του τρέχοντος μηνός, συμβάλλουν στην αύξηση της έντασης.

«Οι πράξεις τούτες συνιστούν επίσης μία απειλή για την διεθνή ειρήνη και σταθερότητα», πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.