ΚΟΣΜΟΣ

«Το Λονδίνο έχει χάσει την αγγλική του φυσιογνωμία»»

Έντονη κριτική στον Τζον Κλιζ των Monty Python για σχόλιά του για το Λονδίνο

Ο σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος και παραγωγός Τζον Κλιζ έγινε στόχος επικριτικών σχολίων όταν επανέλαβε άποψη που είχε εκφράσει και παλαιότερα, σύμφωνα με την οποία «η βρετανική πρωτεύουσα έχει χάσει την "αγγλική" φυσιογνωμία της».

Ο συνιδρυτής των Monty Python έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το Λονδίνο δεν είναι πλέον αγγλική πόλη, ισχυρισμό που είχε διατυπώσει και το 2011.

«Πριν από μερικά χρόνια, συμπέρανα ότι το Λονδίνο δεν ήταν πια μια αγγλική πόλη. Από τότε ουσιαστικά όλοι οι φίλοι μου από το εξωτερικό επιβεβαίωσαν την παρατήρησή μου» έγραψε σημειώνοντας ότι στο Λονδίνο, στο δημοψήφισμα για το Brexit κυριάρχησε η ψήφος της παραμονής στην Ε.Ε. με ποσοστό 60%, «είναι η πόλη που ψήφισε πιο πολύ από όλες υπέρ της Ευρώπης».

Ο ηθοποιός αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση σε απολογητικό ύφος μετά από ευρεία καταδίκη της δήλωσής του. Σε μια σειρά από tweets, ανέφερε: «Υποψιάζομαι ότι θα έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη για την αγάπη μου για το "αγγλικό στοιχείο" στην ανατροφή μου, αλλά κατά κάποιο τρόπο το βρίσκω πιο ήρεμο, πιο ευγενικό, πιο χιουμοριστικό, λιγότερο tabloid και προσανατολισμένο στο χρήμα από αυτό που την αντικαθιστά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.