ΚΟΣΜΟΣ

Μετά τις πρόσφατες απειλές του προς την Τεχεράνη

Επιδιώκει να υποβαθμίσει την ύπαρξη απειλής από το Ιράν ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε να υποβαθμίζει την ύπαρξη επικείμενης απειλής από το Ιράν, μετά τις "πολεμικές" απειλές που εκτόξευσε προς την Τεχεράνη τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας ταυτοχρόνως έτοιμος να έχει έναν διάλογο με την Ισλαμική Δημοκρατία, εφόσον αυτή κάνει το πρώτο βήμα.

"Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι κάτι συνέβη ή θα συμβεί", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ερωτήθηκε για την ιρανική απειλή.

Στην αντίθετη περίπτωση οι ΗΠΑ θα απαντήσουν με "ισχύ", πρόσθεσε ο Τραμπ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοιχτός σε έναν διάλογο.

"Αν τηλεφωνήσουν, βεβαίως και θα διαπραγματευτούμε, αλλά αυτό εξαρτάται από αυτούς", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να ακολουθεί την τακτική μία κρύο μία ζέστη όσον αφορά την πρόσφατη ένταση με το Ιράν, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ δεν επεδίωξαν να αρχίσουν διάλογο με το Ιράν και είχε προσθέσει ότι η Τεχεράνη οφείλει να κάνει το πρώτο βήμα αν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον.

"Τα μέσα Fake News, ως συνήθως, δημοσίευσαν ψεύτικη πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση με το Ιράν", έγραψε στο Twitter.

"Η πληροφορία αυτή είναι ψευδής", πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.

"Το Ιράν θα μας τηλεφωνήσει όταν θα είναι έτοιμο", συνέχισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. "Εν τω μεταξύ η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει - πολύ λυπηρό για τον ιρανικό λαό!", σημείωσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.