ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα επεισοδίων

Μολότοφ, καταστροφές σε ΑΤΜ και πυροβολισμοί στην Αθήνα - Επιθέσεις κατά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκάλεσαν άγνωστοι στις 4 τα ξημερώματα σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών, επί της λεωφόρου Εθν. Αντιστάσεως, στην Καισαριανή.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά στα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης Χρημάτων και έσπασαν με πέτρες και ρόπαλα τις τζαμαρίες. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα αλλά να προκαλέσουν φθορές.

Επεισόδια ξέσπασαν στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Άγνωστοι βγήκαν από το ΑΠΘ στην Αγίου Δημητρίου και εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο τουρκικό προξενείο. Την ίδια ώρα, στη Φιλοσοφική Σχολή γίνονταν φοιτητικό πάρτι.

60 μολότοφ στα επεισόδια

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα και οι βόμβες μολότοφ έπεσαν «βροχή», ενώ το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έπεσαν 60 μολότοφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Grtimes. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές για τα επεισόδια.

Φωτιές από μολότοφ

Περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης πλησίασαν το σημείο για να καθαρίσουν τους δρόμους, καθώς τα επεισόδια είχαν λήξει, αλλά η αστυνομία παρέμεινε σε επιφυλακή. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα

Μολότοφ στα ΜΑΤ

Επεισόδια και πυροβολισμοί στα Εξάρχεια

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια ξέσπασαν και στα Εξάρχεια αργά το βράδυ της Παρασκευής. Λίγο μετά τις 23:30, νεαροί επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Τοσίτσα, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ. Και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με δακρυγόνα, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα.

Λίγο νωρίτερα σημειώθηκε νέο περιστατικό με πυροβολισμούς στα Εξάρχεια. Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής, άνδρας που ανήκει στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή πυροβόλησε αρκετές φορές εναντίον μελών αντίπαλου κυκλώματος, σύμφωνα με πληροφορίες από τους κατοίκους της περιοχής. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν τραυματίες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.