ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Τόκιο

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιαπωνία: Τρεις νεκροί, δεκάδες τραυματίες!

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο και σε στάση λεωφορείου, έξω από σταθμό τρένων του Τόκιο, στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία τους πνοή επί τόπου άφησαν ένα παιδί και ένας ενήλικας, ενώ άλλα 16 άτομα, ανάμεσά τους και οκτώ παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα. Ένα άτομο ακόμα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά λίγη ώρα αργότερα κατέληξε, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε τρία. Όπως ανέφεραν ιαπωνικά ΜΜΕ, ο ένας νεκρός είναι περίπου 30 ετών και το παιδί είναι ένα κοριτσάκι 6 ή 7 ετών.

Νωρίτερα, οι ιαπωνικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας έκαναν λόγο για δύο θύματα που δεν έδιναν «ενδείξεις ζωής».

Το περιστατικό, που συνέβη ενώ βρίσκεται στην Ιαπωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώθηκε στις 7:44 το πρωί (τοπική ώρα), σε στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό τρένων του πάρκου Μετροπόλιταν, στο προάστιο Καβασάκι του Τόκιο.

Ο δράστης, αμέσως μετά την επίθεση που πραγματοποίησε, επιχείρησε να αυτοκτονήσει και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, η αστυνομία του Τόκιο ανακοίνωσε ότι ο δράστης κατέληξε στα τραύματά του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο δράστης ήταν περίπου 50 ετών και κρατούσε στα χέρια του δύο μαχαίρια, τα οποία βρέθηκαν πεταμένα στο παρακείμενο πάρκο.

Οι πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες διαπράχθηκε η επίθεση είναι ακόμη αντιφατικές. Οι πρώτες μαρτυρίες έκαναν λόγο για επίθεση σε στάση λεωφορείου και σε πάρκο. Ωστόσο, κατά το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, τα περισσότερα θύματα τραυματίστηκαν όταν ο ύποπτος ανέβηκε σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθήτριες στο σχολείο τους.

Το Κιόντο ανέφερε ακόμη ότι ανάμεσα στα θύματα είναι δεκατρία κορίτσια 6 ως 7 ετών, μαθήτριες ιδιωτικού καθολικού σχολείου.

«Άκουσα σειρήνες ασθενοφόρων κι είδα έναν άνθρωπο πεσμένο κάτω, αιμόφυρτο», είπε κάτοικος στο NHK. «Είδα επίσης μαθήτριες πεσμένες κάτω. Εδώ είναι ήσυχη συνοικία, είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

«Φαίνεται πως κάποιος μπήκε στο σχολικό που χρησιμοποιεί η κόρη μου και τραυμάτισε πολύ κόσμο», υπογράμμισε ένας πατέρας που έσπευσε επιτόπου. Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Τηλεοπτικά πλάνα εικονίζουν πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα στο σημείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.