ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτή διαφωνία με την κυβέρνηση

Φίλης: «Αλλαγές στη Δικαιοσύνη με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης»

Με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης να προχωρήσουμε στις αλλαγές στην Δικαιοσύνη, δήλωσε ο Νίκος Φίλης, στην κάμερα του ΑΝΤ1, διαφοροποιώντας έτσι τη στάση του σε σχέση με την κυβέρνηση.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1, αφού επισήμανε πως η κυβέρνηση νομοθετικά είναι καλυμμένη και μπορεί να προχωρήσει, πρόσθεσε πως υπάρχει ένα ζήτημα δεοντολογίας. «Εγώ ακούω αυτό που λένε διαπρεπείς καθηγητές, και λέω γιατί να πρέπει να τσακωθούμε προεκλογικά, για την επιλογή της διοίκησης στον Άρειο Πάγο, θα μπορούσαμε με την ΝΔ να συναινετικά να συνεννοηθούμε, γιατί το τριπρόσωπο έχει περάσει από την διάσκεψη των προέδρων, γιατί να κόψουμε την διαδικασία, και έναν από τους τρεις μάλιστα τον έχει ψηφίσει και η ΝΔ», είπε ο κύριος Φίλης.

Γιατί να πετάξουμε μπαλάκι στον κομματικό ανταγωνισμό το θέμα της δικαιοσύνης, διερωτήθηκε.

Παράλληλα ο κύριος Φίλης δήλωσε πως «όλοι μας θα έπρεπε να ζητήσουμε "συγγνώμη" από τον ελληνικό λαό, και ο πρωθυπουργός, κανείς δεν είναι υπεράνω ευθυνών».

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε «για το αποτέλεσμα των εκλογών συζητήσαμε, είναι μια αναιχτή συζήτηση για να ανατρέψουμε το παιχνίδι εν όψει εκλογών, υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να το λάβουμε».

Όσον αφορά την συζήτηση περί μεσαίας τάξης, ο κύριος Φίλης είπε: «Μέσα στην κρίση και η μεσαία τάξη υπέστη μία καθίζηση, η κρίση χτύπησε την μεσαία τάξη».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει η πραγματικότητα υπερφορολόγησης, που υπήρχε και εφόσον πιάστηκαν οι στόχοι σήμερα είμαστε σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης.

Παραδέχθηκε εξάλλου πως τα υπερπλεονάσματα ήταν λάθος υπολογισμοί ναι, «που όμως γυρίζαμε κάτι πίσω».

Η κυβέρνηση είχε μια ευκαιρία να πολιτευτεί με διαφορετικό ύφος και υπήρξαν συμπεριφορές υπουργών, αλλά ούτε ένας δεν πιάστηκε με το χέρι στο μέλι, επισήμανε και ανέφερε ότι «σημασία έχει ότι η παράταξη που ανήκω, η Αριστερά μπορεί να στηρίξει μέχρι τέλους ότι η πολιτική ηθική έχει μεγάλη σημασία γι' αυτήν», προσθέτοντας πως «πρόσωπα υπάρχουν που έχουν το προσωπικό τους ήθος, ύφος», αν και «η κυβέρνηση έχει δώσει παράδειγμα πολιτικής ηθικής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.