ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έπεσαν οι μάσκες»

Φλαμπουράρης για ΝΔ: Ζήσαμε ώρες απελπιστικής χυδαιότητας

«Έπεσαν οι μάσκες του μετριοπαθούς, του φιλελεύθερου, του κεντροδεξιού, του σύγχρονου συντηρητικού, του ευπρεπούς, που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν τις είχε, και κυρίως αποδείχθηκε άνθρωπος του μονολόγου που αποφεύγει το διάλογο και την αντιπαράθεση και επί της ουσίας της πολιτικής», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχολιάζοντας την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, την οποία χαρακτήρισε «σοκαριστική και αποκαλυπτική».

Μιλώντας στην Ολομέλεια, επί της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή «ζήσαμε δυστυχώς όχι στιγμές, αλλά ώρες απελπιστικής χυδαιότητας, που κατέδειξαν πραγματικές, επικίνδυνες και καθόλου συμπαθείς "αναπηρίες", με καθοριστική την αναπηρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να αντιπαρατεθεί με πρόγραμμα και πολιτικές θέσεις».

Παρά την άρνηση, όμως, του κ. Μητσοτάκη, για την ενημέρωση του λαού για την «ακραία νεοφιλελεύθερη πρόταση», όπως είπε ο κ. Φλαμπουράρης, η πλειοψηφία του λαού μας καταλαβαίνει τις επιπτώσεις και θυμάται ότι αυτά του επέβαλαν και οι δανειστές τα προηγούμενα χρόνια και επισήμανε ότι δεν είναι τυχαία η επιμονή της ΝΔ για Βέμπερ ως Πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο υπουργός Επικρατείας καταλόγισε, επίσης, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έναν αξιοσημείωτο πολιτικό τυχοδιωκτισμό», σημειώνοντας ότι πίσω από τον αυτόν επιχειρεί να κρύψει τη νεοφιλελεύθερη και ακραία συντηρητική πολιτική της. «Μπαίνει γι' αυτό στην περιοχή της "ηθικής". Ανεπίτρεπτα, υποκριτικά, άκομψα, αλλά κυρίως χωρίς να νομιμοποιείται. Καλό παράδειγμα τα ΑμεΑ για να αποδειχτεί ο βαθύς συντηρητισμός αλλά και η υποκρισία της», ανέφερε και έκανε λόγο για «την υποκριτική στάση για πολλούς στη ΝΔ ότι ο "διαφορετικός" δεν είναι άνθρωπος, είναι "ιδιότητα", δεν έχει προσωπικότητα, δεν έχει άποψη, δεν έχει άλλες πτυχές. Και αν η "διαφορετικότητα" μας είναι ανεκτή, την κάνουμε λάβαρο κοινωνικής ευαισθησίας. Αλλιώς την απαξιώνουμε, αν δεν την καταδικάζουμε».

Αντιπαραβάλλοντας ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι για την κυβέρνηση η διαφορετικότητα δεν είναι ουδέτερη, είναι «άνθρωπος» και ο ευάλωτος και ο ΑμεΑ και ο πρόσφυγας και ο μετανάστης και ο ομοφυλόφιλος, «για όλους και όλες αγωνιζόμαστε να ζουν ισότιμα χωρίς διακρίσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε εξάλλου ότι ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ έδειχναν αμήχανοι έως και ενοχλημένοι από την τροπή που έχει πάρει δύο μέρες τώρα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, «μία συζήτηση όχι μόνο εκτός προγραμματικής αντιπαράθεσης αλλά από κάποια "επιφανή" στελέχη της ΝΔ έφτασε στον πάτο του βαρελιού».

«Θυμίζω τα 62 λεπτά ομιλίας του αρχηγού σας καθώς και των δύο αντιπροέδρων. Το τρίπτυχο Πολάκης- κότερο -Μάτι κυριαρχούσε, και αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν το επέβαλαν τα γνωστά συγκροτήματα ΜΜΕ ή το επέλεξε η ηγεσία και βοήθησαν τα μέσα. Δεν είναι δικό μου θέμα να το ψάξω. Είναι δικό σας», είπε ο κ. Φλαμπουράρης προς την πτέρυγα της ΝΔ και επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν ακολούθησε του «κακού το δρόμο», παρά οι βουλευτές και οι υπουργοί μίλησαν πολιτικά και προγραμματικά για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και του λαού.

«Είναι θέμα διαφορετικής φιλοσοφίας. Οι αριστεροί και η Αριστερά ενδιαφέρονται για τον πολύ λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε: «Ενώ εσείς με ατομικές υπονομεύσεις, γιατί δεν θέλετε να αποκαλύψετε το πρόγραμμά σας, να αντιπαρατεθείτε μπροστά στο λαό και να φανεί το πραγματικό πρόσωπο. Δυστυχώς, συνεχίζετε με συκοφαντίες, με ψέματα, με υποκριτική αυθάδεια, θέλοντας να πλήξετε μέχρι "δολοφονίας", ηθική αυτή τη φορά, τους ανθρώπους που αγάπησαν αυτό το λαό και αυτό τον τόπο μέχρι αυτοθυσίας. Τους ανθρώπους της Αριστεράς. Και τα παιδιά τους, που αγωνίζονται στις σημερινές συνθήκες με νέους όρους, που απαιτούν οι καιροί. Γιατί δεν αντέχετε την Αριστερά να σας πάρει το λάφυρο δηλαδή την κυβέρνηση και το κράτος γιατί το θεωρούσατε ιδιοκτησία σας. Ιδιαίτερα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για σας όσο συνειδητοποιείτε ότι ο λαός μας έφερε για να μείνουμε και με τη θέληση του θα μείνουμε».

«Προς απόδειξη αυτών», ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στο «τρέχον κατηγορητήριο» προς την κυβέρνηση που - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- είναι ότι «κρύψατε για πέντε λεπτά τους νεκρούς στο Μάτι, λες και δεν ξέρουν ότι οι νεκροί δεν κρύβονται», «συνομιλείτε με επιχειρηματίες ενίοτε κάνετε και φιλίες» και «δεν είστε αρκούντως κόσμιοι γιατί χορεύετε καπνίζοντας, δεν ντύνεστε ευπρεπώς, μιλάτε με αναίδεια κ.λπ.». Ωστόσο, όπως ανέφερε απευθυνόμενος στη ΝΔ, «εκπλήσσεστε γιατί δεν συζητήσαμε την πρόταση μομφής που έγινε για τη μη κοσμιότητα και όχι για τη δραστηριότητα στο αντικείμενο της Υγείας, περίθαλψης, δημόσιας υγείας, φάρμακα, ψυχική υγεία κ.λπ. και δεν ντρέπεστε 10 μήνες μετά να συνεχίζετε την εκμετάλλευση της δυστυχίας και του πόνου».

Τέλος, ο κ. Φλαμπουράκης είπε σχετικώς με τα όσα αναφέρθηκαν για συναντήσεις του με επιχειρηματίες, ότι γίνονται συναντήσεις «στο φως της ημέρας, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς διαπλοκή και τροχήλατες βαλίτσες».

Χαρακτήρισε, δε, «κακοήθη και ψευδή» την αναφορά στο πρόσωπό του από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι «γνήσιος εκφραστής της κακής παράδοσης του χώρου σας, γιατί στη σύγχρονη ελληνική ιστορία η δεξιά παράταξη, τις περισσότερες φορές, δεν απαντούσε στις δυσκολίες με εντιμότητα».

«Ναι, εγώ κάνω συναντήσεις ανοιχτές, φανερές, με στόχο να λύνω προβλήματα, είπε και απαρίθμησε χαρακτηριστικά:

- Την υπόθεση Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη, με στόχο να μη χάσουν τη δουλειά τους 13.000 άνθρωποι και καταστραφούν εκατοντάδες προμηθευτές.

-Τα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου και Ελευσίνας για να μην κλείσουν άλλες δύο κρίσιμες για την ελληνική οικονομία και κοινωνία παραγωγικές βιομηχανίες

- Το νόμο της προστασίας της α' κατοικίας

- Τις προσφυγικές πολυκατοικίες της Αλεξάνδρας

- Την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. «Χωρίς λεφτά δικά μας, με δικά τους. Εγώ διευκόλυνα να βγει πιο γρήγορα η άδεια εκτός δεν θέλετε να το πείτε», σημείωσε στο σημείο αυτό ο κ. Φλαμπουράρης

- Για την καθημερινότητα. «Πάνω από 18.500 υποθέσεις πολιτών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην επαφή τους με το Δημόσιο και έθεσαν το ζήτημα στην "Ομάδα της Καθημερινότητας", οι συνεργάτες μας, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, βρίσκουν λύσεις σε συνεννόηση με τα συναρμόδια κάθε φορά υπουργεία. Και δίνονται λύσεις και απαντήσεις που δεν αφορούν μεμονωμένους πολίτες, αλλά αφορούν το σύνολο των πολιτών κ.λπ.», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.