ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στην «Εφ.Συν.»

Φλαμπουράρης: Oι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο όπως λέει ο πρωθυπουργός

«Οι θυσίες του λαού αρχίζουν να δικαιώνονται» τονίζει σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, υπογραμμίζοντας ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι αυστηρός, δεν πανηγυρίζει, προχωρά με προσεκτικά βήματα. Έχουμε μια αύξηση των εσόδων που προέρχεται από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη συνεχόμενη αύξηση των οικονομικών δεικτών και τη δημοσιονομική τακτοποίηση. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο όπως λέει ο πρωθυπουργός».

Αναφερόμενος στο στοίχημα των ευρωεκλογών τονίζει πως αυτό είναι «να μην περιοριστεί κι άλλο η προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη, κάτι που οφείλεται όχι μόνο στην άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά κυρίως στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που έχει επικρατήσει μέσα στα συντηρητικά κόμματα της γηραιάς ηπείρου κι έχει ακουμπήσει ένα τμήμα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων». «Πρέπει να αναχαιτιστεί η λογική της λιτότητας. Να γίνει σαφές ότι ο κόσμος αντιστέκεται» σημείωσε.

Ερωτηθείς εάν η εισροή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έχει δυσαρεστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά ότι «το κόμμα είναι μαζί και κριτικά προς την κυβέρνηση, κυρίως όμως είναι μαζί με τις ανάγκες της κοινωνίας. Καθοριστικής σημασίας ήταν η εκδήλωση στο Γαλάτσι και η συνάντηση με την Προοδευτική Συμμαχία. Ανάσανε ο κόσμος, αισθάνθηκε ότι είμαστε εδώ. Δεν ήταν εύκολο να κάνεις τον άλλον να καταλάβει τα διλήμματα, τα προβλήματα, την αναγκαία υποχώρηση μπροστά στο εθνικό συμφέρον, το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού».

Το πρόβλημα, καταλήγει, θα ήταν αν καλούσαμε αυτά τα στελέχη σ' ένα διαφορετικό από το δικό μας πρόγραμμα. Η ιδεολογικοπολιτική και προγραμματική φυσιογνωμία όμως του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η ίδια.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. === KAI BEBAIA ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ
  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
  ΚΑΙ ΒΑΛΕ……
  === …..ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ??? ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟ
  ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ………..
  === ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΛΕΟΝ, ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΑΝ’ ΟΙ ΔΟΞΕΣ, ΠΑΝ’ ΤΑ ΚΑΛΛΗ
  ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΛΙ !!!!!!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.