ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: «Θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα»

Από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου μίλησε απόψε σε πολυπληθή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας συχνές αναφορές στους στενούς ιστορικούς δεσμούς της Κρήτης με τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη ζήτησε την ψήφο στο ΚΙΝΑΛ καθώς, όπως είπε «θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα. Με την ψήφο σας στις 26 Μάη. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη».

Αναφέροντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα: ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα εκφράζοντας έτσι την πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών.

«Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «…δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε . Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας». «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με όλους αυτούς συναντιόμαστε ξανά», επεσήμανε απευθυνόμενη στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε επίσης αυστηρά όσους επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα λέγοντας ότι «αυτούς τους ελάχιστους, δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά.

Όποιος ψηφίζει Τσίπρα αφήνει το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε. «Μόνο Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν την Ευρώπη που θέλουμε.

Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, δίνουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου», ανέφερε ενώ κατέστησε σαφές ότι «ψηφίζουμε και για την Ελλάδα.

Μην το ξεχνάμε. Η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα.

Όπως προσπαθούν να πουν ο κ.Τσίπρας και ο κ.Μητσοτάκης.

Γυρίστε τους την πλάτη.

Πείτε όχι στους δύο δήθεν μονομάχους που καλλιεργούν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους».

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον κ.Τσίπρα και τον κ.Μητσοτάκη τους κατηγόρησε ότι η πόλωση είναι επιλογή τους, και μέρος του σχεδίου τους.

Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι ο ίδιος και η Κυβέρνησή οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και την παραδίδουν σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. «Και προχθές ακόμα κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας ως «απάνθρωπο» το πρώτο μνημόνιο.

Και το κωμικοτραγικό είναι ότι τον χειροκροτούσαν από τα υπουργικά έδρανα τουλάχιστον τρεις υπουργοί του που ήταν υπουργοί και σε εκείνη την περίοδο.Τι να πεις; επιμένουν στο τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των κοινωνικών παροχών.

Αυτό αποδεικνύει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες.

Είναι η υπογραφή του κ. Τσίπρα για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και κατέκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις .

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε , έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει με τα επιδόματα τις μεγάλες περικοπές που έκανε στις συντάξεις. Τους αφαιρούν την 12η σύνταξη, μια σύνταξη κάθε χρόνο, εδώ και 5 χρόνια; Έκοψε το ΕΚΑΣ. Αύξησε τις εισφορές για την υγεία, μείωσε τις επικουρικές, τους επιβάρυνε με τα φάρμακα. Τώρα όσοι βγαίνουν στην σύνταξή με το νόμο Κατρούγκαλου βλέπουν τις συντάξεις τους μειωμένες ως και 40% Και συνεχίζουν βέβαια και για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ανέχεται την βία των κουκουλοφόρων, «αυτών που καταστρέφουν και απειλούν, για να ασκήσουν πίεση ακόμα και υπέρ των τρομοκρατών-δολοφόνων. Οι πολίτες νοιώθουν απροστάτευτοι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα», όπως είπε, επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς».

Από την κριτική της Φώφης Γεννηματά δεν διέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, ισχυριζόμενη ότι κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, την κακο-διαχείριση των δημόσιων οικονομικών,το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Αυτά διόγκωσαν το έλλειμμα και μπήκαμε στην κρίση και τα μνημόνια. Μετά την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου τα σενάρια συνομωσίας κατέρρευσαν», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ καταλόγισε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «δεν λέει κουβέντα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων και την άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, στα πιο κρίσιμα, χρόνια της κρίσης.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Οδηγεί σε αδιέξοδο. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Κίνημα Αλλαγής τώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να το πετύχει», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά εκθειάζοντας τους Κρητικούς: « Η δύναμη της Κρήτης είναι:

Πρώτα οι άνθρωποι της, οι Κρητικοί.Δεν είναι αψείς, ψευτόμαγκες, είναι λεβέντες», τόνισε

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 8:17 19/05/2019

    Ψηλότερα από το 6% δεν πρόκειται να σηκωθείς Φωφώ.Εκπροσωπείς το κλεφτοπασόκ που ρήμαξε την Ελλάδα και έφερε στην εξουσία τον καραγκιόζη Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.