ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές σε ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη

Γεωργιάδης: Χυδαίο σόου Τσίπρα η επίθεση στον Μητσοτάκη

Σκληρή κριτική τόσο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της κριτικής του βρέθηκαν οι διακοπές του πρωθυπουργού και η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «χυδαίο σόου» τη χθεσινή επίθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τρίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για «μεγάλη υποκρισία» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «ενώ κάνουν λόγο για κιτρινισμό, όταν μιλάνε τα άλλα κόμματα για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο κότερο της κ. Παναγοπούλου την ίδια ώρα δεν βλέπουν κιτρινισμό στο ύφος και στις συκοφαντίες που εξαπολύει εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων ο κ Πολάκης».

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να μιλάει για κιτρινισμό. Έχετε δει το βίντεο του 2014 με τον κ. Τσίπρα που κατηγορούσε το παλιό πολιτικό σύστημα που πήγαινε βόλτες με κότερα; Δηλαδή κίτρινο είναι μόνο το κότερο που πάει βόλτα τον κ. Τσίπρα και όλα τα άλλα είναι άσπρα; σημείωσε δεικτικά ο κ.Γεωργιάδης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, το 2014 βρέθηκε σε κότερο στην Ελλάδα και η Αριστερά του έκανε πρόταση μομφής στο Ευρωκοινοβούλιο τότε ήταν κίτρινη η Αριστερά; Ή μήπως ήταν κίτρινη η Αριστερά στη Γαλλία που κάλεσε σε εξηγήσεις τον Σαρκοζί;».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός είναι διπλά απολογούμενος γιατί όπως είπε «πήγε διακοπές μια εβδομάδα μετά το Μάτι και πουλούσε αριστεροσύνη πάνω στο κατάστρωμα», «πήγε και στην Ιθάκη για να μιλήσει για την ελίτ της Ευρώπης και στη συνέχεια γύρισε στο κότερο».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και την επίθεση του κ. Τρίπρα στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μόνφρεντ Βέμπερ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είπε ότι ο Βέμπερ είναι ανθέλληνας. Έτσι θα πάμε; Από το go back κυρία Μέρκελ στο go back κ. Βέμπερ; Όπως γλείφετε την κα Μέρκελ έτσι θα γλείφετε αύριο τον κ. Βέμπερ».

Ακόμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σχολίασε και τη σημερινή ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook που αναφέρεται στα όσα ισχυρίστηκε χθες ο κ. Μητσοτάκης για την οικογένειά του.

«Διάβασα τη μακροσκελή ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο facebook. Για τα χρόνια που υβρίζει ο Τσίπρας την οικογένεια Μητσοτάκη σας έχει απασχολήσει καθόλου; Ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος όταν ακούσατε την ιστορία με τον πατέρα και θείο Τσίπρα και τις σχέσεις με τη χούντα; Δεν καταλαβαίνω την υποκρισία σας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης ενώ επικαλέστηκε και σχετικές αναφορές του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε προσωπικά και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη τόσο για το θέμα της ΔΕΗ όσο και για τη στάση του απέναντι στο «θέμα Πολάκη».

Ο κ. Γεωργιάδης αμφισβήτησε τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κ. Σταθάκης για τη βιωσιμότητα της Δημόσιας Επιχείρησης, χαρακτηρίζοντας τα λόγια του αέρα και αντιτείνοντας ότι «αν τα πήγαινε τόσο καλά γιατί οι αγορές έβαλαν μηδέν και έπεσε η χρηματιστηριακή της αξία».

«Πράγματι η ΔΕΗ είχε 900 εκατομμύρια ζημιές. Είναι πολύ λογικό να ανησυχείτε γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος χρεοκοπίας της. Καταλαβαίνω την αγωνία σας να κερδίσετε τις εκλογές ιδιαίτερα όταν ο κ. Τσίπρας έδειξε την προτίμηση του για τον νομό Χανίων ότι ψηφίζει Πολάκη και όχι Σταθάκη» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Σας κατηγορώ για υποκρισία γιατί όταν εμείς μιλάμε για ύφος Πολάκη δεν μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός περί κιτρινισμού».

Εσείς κ. Σταθάκη δεν ήσασταν εδώ όταν κατηγορούσε ο κ. Πολάκης τη σύζυγο μου για διορισμό; Αντέδρασε κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη χυδαιότητα του κ. Πολάκη; Όταν δεν ψηφίσατε την άρση ασυλίας του μετά τη μήνυση που του έκανα, όταν δέχεστε τον κιτρινισμό για τα άλλα κόμματα αλλά όχι για το δικό σας κόμμα, δεν μπορεί να έρχεστε να μας κάνετε εμάς υποδείξεις. Η συζήτηση περί ύφους και ήθους της ΝΔ έχει να κάνει με την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα έχετε δει, αλλά μπροστά στην καρέκλα δεν σας νοιάζει τίποτα. Αν χρειαζόσασταν την ψήφο του Στυλιανού Παττακού για να μείνετε στην εξουσία θα την παίρνατε», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.