MEDIA

Οι μεγάλες μάχες της Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη «Μηχανή του Χρόνου», στο COSMOTE HISTORY HD

Τις μεγάλες μάχες της πολεμικής αεροπορίας από τη Μικρασιατική Εκστρατεία μέχρι τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παρουσιάζει η εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της έρευνας με θέμα την ιστορία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (Δευτέρα 27/5, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Στο μέτωπο της Μικράς Ασίας, για πρώτη φορά η ελληνική αεροπορία συμμετείχε σε έναν πόλεμο με δύναμη 120 αεροπλάνων. Παρά τα προβλήματα, οι Έλληνες αεροπόροι κατάφεραν να σημειώσουν μεγάλες νίκες απέναντι στους Τούρκους και να παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις των εχθρικών στρατευμάτων, σώζοντας χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες. Η εκπομπή παρουσιάζει πώς η Πολεμική Αεροπορία κατάφερε, χάρη στις επιτυχίες της, να αποσχιστεί από το Ναυτικό και τον στρατό, με τα οποία βρισκόταν σε αντιπαράθεση και να αποτελέσει αυτόνομη δύναμη με δική της ιεραρχία.

Η «Μηχανή του Χρόνου» αναδεικνύει ακόμα, τις αερομαχίες ηρωικών πιλότων στον Ελληνοιταλικό πόλεμο, κατά τη διάρκεια του οποίου, η ελληνική Αεροπορία αντιστάθηκε στην υπεροπλία των αντιπάλων. Μετά τη συνθηκολόγηση, οι αεροπόροι κατέφυγαν στη Μέση Ανατολή, όπου συνέχισαν να μάχονται και να εκπαιδεύονται σε νέες τακτικές από τους Βρετανούς. Εκεί, η Πολεμική Αεροπορία αναγεννήθηκε και οι χειριστές έδειξαν την υψηλή τους ποιότητα. Τη δεκαετία του 50’, η Πολεμική Αεροπορία πέρασε στη νέα εποχή των τζετ.

Στην εκπομπή μιλούν στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ιστορικοί, βετεράνοι αεροπόροι και απόγονοι πιλότων που «έπεσαν» την ώρα της μάχης.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα δωρεάν on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

Η προσάρτηση της νότιας Ηπείρου στην Ελλάδα στο νέο επεισόδιο της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV

-Συνεχίζεται το αφιέρωμα της COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Την προσάρτηση της νότιας Ηπείρου στην Ελλάδα και το παρασκήνιο της παραχώρησης της Βόρειας Ηπείρου στο νεοσύστατο κράτος της Αλβανίας (1913), υπό την πίεση των Μεγάλων Δυνάμεων, με αντάλλαγμα τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο της σειράς, η οποία βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)», θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD την Τρίτη 28/5, στις 21.00.

Δημιουργοί βραβευμένων φοιτητικών start-up και spin-off εταιρειών αποκαλύπτουν πώς μια έξυπνη ιδέα μπορεί να γίνει μια επιτυχημένη επιχείρηση στο 8ο επεισόδιο της σειράς «Start-up Ελλάδα», σε παραγωγή COSMOTE TV. Επίσης, στο νέο επεισόδιο της σειράς, η οποία έχει ως επίκεντρο το νέο κύμα επιχειρηματικότητας της χώρας μας, οι αντιπρυτάνεις του ΑΠΘ Νικόλαος Βαρσακέλης και Θεόδωρος Λαόπουλος μιλούν για τον ρόλο του πανεπιστημίου στην κοινωνία και την αγορά (Κυριακή 26/5, 20.15).

Επιπλέον, οι φράσεις «Δούναι και λαβείν» και «Alter Ego», μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» κορυφαίων ακαδημαϊκών και ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, στα δύο νέα επεισόδια της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Φράσεις με ιστορία», που θα προβληθούν στο COSMOTE HISTORY HD, το Σάββατο 25/5 και την Κυριακή 26/5, (20.50), αντίστοιχα.

Στη δημιουργία των πρώτων ποντιακών συλλόγων που συστάθηκαν, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, από Ποντίους της διασποράς με στόχο να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό τους, είναι αφιερωμένο το νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο Μάης του Πόντου». Η σειρά προβάλλεται στο πλαίσιο του ομώνυμου αφιερώματος για την πορεία του ποντιακού ελληνισμού μέσα στα χρόνια (Κυριακή 26/5, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Με δύο επεισόδια κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Ο Ντα Βίντσι και οι Έλληνες», σε συμπαραγωγή COSMOTE TV. Μέσα από επισκέψεις σε πόλεις - σταθμούς της ζωής του Λεονάρντο ντα Βίντσι και συνεντεύξεις με ιστορικούς τέχνης και ακαδημαϊκούς, η σειρά αναδεικνύει τη σχέση του μεγάλου ουμανιστή με την ελληνική σκέψη (Τρίτη 28/5 & Τετάρτη 29/5, 22.00). Η σειρά προβάλλεται στο COSMOTE HISTORY HD με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από το θάνατό του.

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.