ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ντόμινο» εξελίξεων μετά τον αποκλεισμό της Huawei από τις ΗΠΑ

Η Panasonic αναστέλλει τις δοσοληψίες με τη Huawei!

Ο ιαπωνικός "κολοσσός" στον τομέα των ηλεκτρονικών, Panasonic, ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις δοσοληψίες του με τον κινεζικό όμιλο Huawei, που προστέθηκε σε μαύρη λίστα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ευθυγραμμίζοντας πλήρως τη γραμμή της με εκείνη της Ουάσινγκτον, έπειτα από την απόφαση του Τραμπ για αποκλεισμό της εταιρείας, σε πλαίσιο του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα!

«Σταματήσαμε τις συναλλαγές μας με τη Huawei και 68 θυγατρικές της, οι οποίες υπόκεινται στην απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζο Φλιν, εκπρόσωπος του ιαπωνικού ομίλου, ο οποίος προμήθευε ως τώρα την κινεζική εταιρεία με ημιαγωγούς και άλλα υλικά που αξιοποιεί.

Ετσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κόντρα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο έχει και... παράπλευρες απώλειες, ενώ η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει σε γενικές γραμμές τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας που ανέφερε προ ημερών ότι «ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στη Huawei ενδέχεται να φέρει άμεσες και έμμεσες συνέπειες για την Ιαπωνία και ίσως πλήξει και ιαπωνικές εταιρείες».

Να θυμίσουμε ότι η Ουάσινγκτον προσάπτει στην κινεζική επιχείρηση που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) πως ενέχεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Κίνας, με φόντο πάντοτε τη σφοδρή μεταξύ τους εμπορική διαμάχη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.