ΚΟΣΜΟΣ

Στην πρωτεύουσα Σανάα

Υεμένη: Έξι νεκροί σε επιδρομές του σαουδαραβικού συνασπισμού

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εναντίον της πρωτεύουσας Σανάα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι, 48 ώρες αφού εκείνοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο «Masirah», που ελέγχεται από τους Χούτι, απέδωσε τα πλήγματα στη Σαουδική Αραβία. Έκανε μάλιστα λόγο για θύματα σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τον απολογισμό.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανάρτησε και μήνυμα στο Twitter στο οποίο έκανε λόγο για 19 πλήγματα στην επαρχία Σανάα, εκ των οποίων 11 στην ίδια την πρωτεύουσα.

Οι αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν στις 8.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) την ώρα που πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο AFP. Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο «al Arabiya» μετέδωσε ανακοίνωση του αραβικού συνασπισμού πως εξαπέλυσε επιχείρηση με στόχο «να εξουδετερώσει την ικανότητα των Χούτι να διεξάγουν επιθετικές ενέργειες».

Κάλεσε μάλιστα τους αμάχους να αποφεύγουν τις περιοχές που γίνονται στόχος των επιδρομών και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.