ΕΛΛΑΔΑ

«Φτιάχνουμε μια Αθήνα για όλους και όλες»

Ηλιόπουλος: Σεξιστικός και ταξικός κατήφορος από τον Μπακογιάννη

Σεξιστική χαρακτηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος,τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, «δουλειές στο σπίτι δεν κάνω [...] οι δουλειές στο σπίτι είναι δουλειές της νοικοκυράς».

Σε δήλωση του, ο κ. Ηλιόπουλος , τονίζει , "δεν μπορώ να σκεφτώ μία πιο αποκαλυπτική εξομολόγηση του συντηρητικού υποστρώματος και της αντιδραστικής αντίληψης που διαπερνά τη σκέψη και τη λογική της σημερινής Νέας Δημοκρατίας". Ενώ προσθέτει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ « δεν είναι μόνος του στον σεξιστικό και ταξικό αυτό κατήφορο», υπενθυμίζοντας ότι «ο Κωνσταντίνος Μπακογιάννης νομίζοντας ότι αστειεύεται έχει δηλώσει ότι "η γυναίκα είναι ο λαιμός που στρίβει το κεφάλι του άνδρα". Εκτός από κακή αίσθηση του χιούμορ, τέτοιες αποφάνσεις απλώς αποκαλύπτουν τη βαριά σκουριά που κουβαλάει ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας για την πόλη της Αθήνας».

Αντίθετα ,τονίζει, «στη δική μας αντίληψη δεν υπάρχει «λαιμός» και «κεφάλι». Υπάρχει ένα σταθερό και διαρκές μέτωπο με τον σεξισμό, τους αποκλεισμούς, και τις στερεότυπες λογικές των έμφυλων διακρίσεων». Και προσθέτει ότι « το ψηφοδέλτιο της Ανοιχτής Πόλης, ένα ψηφοδέλτιο με 37 άνδρες και 37 γυναίκες, συνιστά μία έμπρακτη απάντηση στην οπισθοδρομική λογική που βλέπει τους «άνδρες στην πολιτική» και τις «γυναίκες στο σπίτι». Σπάμε την παράδοση. Φτιάχνουμε μια Αθήνα, για όλους και όλες, από την αρχή», σημειώνει . Επίσης σ΄ανακοίνωση της , η «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει τους « «θρασύδειλους φασίστες που βανδάλισαν το εκλογικό περίπτερο της Ανοιχτής Πόλης στα 'Ανω Πατήσια». Στην ανακοίνωση της , υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται να κάμψουν τον αγώνα της « ενάντια στο φασισμό, τον αγώνα μας για μία πόλη χωρίς ακροδεξιές συμμορίες, για μία πόλη χωρίς μίσος και μισαλλοδοξία. Οι τραμπούκοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τέτοιες επιθέσεις δεν μας φοβίζουν και ότι ο δημοκρατικός κόσμος της Αθήνας είναι αποφασισμένος να τους στείλει εκεί που ανήκουν: στη χωματερή της Ιστορίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.