ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Τουλάχιστον έξι νεκροί στις διαδηλώσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 200 τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, μετά την επιβεβαίωση της νίκης του Τζόκο Βιντόντο στις εκλογές του περασμένου μήνα, δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας Ανιές Μπασουένταν.

«Ως τις 09.00 το πρωί (σ.σ. τοπική ώρα, 05.00 ώρα Ελλάδας), είχαμε 200 ανθρώπους που διακομίστηκαν σε πέντε νοσοκομεία», δήλωσε ο κυβερνήτης της Τζακάρτα σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο. «Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε έξι», πρόσθεσε ο ίδιος και διευκρίνισε ότι νοσοκομεία διεξάγουν νεκροψίες - νεκροτομές, για να εξακριβωθούν τα αίτια των θανάτων τους.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Βιντόντο, επανεξελέγη άνετα στις εκλογές που διεξήχθησαν τον περασμένο μήνα στη χώρα, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση των ψήφων, ωστόσο η νίκη του αμφισβητείται από το κυριότερο αντίπαλό του, που κάλεσε τους υποστηρικτές του σε διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα για το αποτέλεσμα.

Η Γενική Εκλογική Επιτροπή (KPU) επιβεβαίωσε τις ανεπίσημες καταμετρήσεις ιδιωτικών εταιριών στις εκλογές της 17ης Απριλίου, δίνοντας στον Βιντόντο το 55,5% των ψήφων έναντι 44,5% του Πραμπόβο Σουμπιάντο.

Ο Βιντόντο κέρδισε περισσότερες από 85 εκατομμύρια ψήφους σε σύνολο 154 εκατομμυρίων, όμως ο Πραμπόβο δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι πιστεύει πως σημειώθηκε εκτεταμένη νοθεία. Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, είχε καλέσει μέσω ενός βίντεο τους οπαδούς του να είναι «ειρηνικοί στον αγώνα» τους και όταν έγινε η ανακοίνωση, εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν στην υπηρεσία επιτήρησης των εκλογών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.