ΚΟΣΜΟΣ

Καταγγέλλουν την προσπάθεια πραξικοπήματος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

ΗΠΑ: Άρχισε η απομάκρυνση των καταληψιών υπέρ του Μαδούρο από την πρεσβεία της Βενεζουέλας

Την έναρξη επιχείρησης για την απομάκρυνση ακτιβιστών που έχουν καταλάβει την πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ουάσινγκτον, με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο ενός εκπροσώπου του Βενεζουελάνου πραξικοπηματία, Χουάν Γκουαϊδό, ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία.

Οι ακτιβιστές -αριστερές ομάδες και μέλη φιλειρηνιστικών οργανώσεων- καταγγέλλουν ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ το πραξικόπημα που επιχείρησε ο "εκλεκτός" της Ουάσινγκτον στη Βενεζουέλα, Χουάν Γκουαϊδό, αλλά και τις επικείμενες επιδιώξεις των Ηνωμένων Πολιτειών να ανατρέψουν πραξικοπηματικά τον Νικολάς Μαδούρο.

«Οι αρχές ξεκίνησαν τη διαδικασία», δήλωσε ο Ραφαέλ Αλφόνσο, μέλος της αντιπροσωπείας του Κάρλος Βέκιο, εκπροσώπου του Γκουαϊδό στην Ουάσινγκτον.

Αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στην είσοδο της πρεσβείας, η οποία ήταν κλειστή με αλυσίδες και λουκέτα, και στη συνέχεια άρχισαν να συνομιλούν με τους ακτιβιστές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού την προηγούμενη εβδομάδα.

Έξω από το κτίριο περίπου 100 Βενεζουελάνοι κρατούσαν τη σημαία της χώρας τους και τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο. Οι τελευταίοι διπλωμάτες της Βενεζουέλας εγκατέλειψαν στην πρεσβεία στις 24 Απριλίου μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Βενεζουέλας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.