ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Τρεις Γάλλοι καταδικάστηκαν σε θάνατο για συμμετοχή στο «Ισλαμικό Κράτος»

Δικαστήριο του Ιράκ καταδίκασε χθες τρεις Γάλλους σε θάνατο, κρίνοντάς τους ένοχους για συμμετοχή στο «Ισλαμικό Κράτος», δήλωσαν στο «Reuters» δύο αξιωματούχοι του δικαστηρίου. Η απόφαση μπορεί να εφεσιβληθεί.

«Καταδικάστηκαν σε θάνατο δια εκτελέσεως αφού αποδείχτηκε ότι ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης "Ισλαμικό Κράτος"», είπε ο ένας αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλάει στα μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις συνελήφθησαν στη Συρία από τις δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ. Είναι οι πρώτοι Γάλλοι που ανήκουν στο ΙΚ και καταδικάζονται σε θάνατο στο Ιράκ, όπου είχαν μεταφερθεί για να δικαστούν.

Οι τρεις καταδικασθέντες είναι οι Κέβιν Γκονό, Λεονάρ Λόπες και Σαλίμ Μασού και έχουν 30 ημέρες διορία για να εφεσιβάλουν την απόφαση. Το Ιράκ έχει δεχτεί χιλιάδες τζιχαντιστές που επαναπατρίστηκαν τους τελευταίους μήνες από τη γειτονική Συρία.

Τα ιρακινά δικαστήρια έχουν δικάσει εκατοντάδες ξένους -κάποιοι εκ των οποίων καταδικάστηκαν σε ισόβια και άλλοι σε θάνατο- παρότι κανένα ξένο μέλος του ΙΚ δεν έχει ακόμη εκτελεστεί.

Αυτοί που καταδικάστηκαν χθες συγκαταλέγονται στους 12 Γάλλους πολίτες που συνελήφθησαν στη Συρία και το Φλεβάρη μεταφέρθηκαν στο Ιράκ όπου κρατούνται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.