ΚΟΣΜΟΣ

Ζαρίφ: Απειλή για τη διεθνή ειρήνη

Ιρανός στρατηγός: Μπορούμε να βυθίσουμε τα πλοία που στέλνουν οι ΗΠΑ με δύο νέα μυστικά όπλα

Το Ιράν μπορεί να βυθίσει αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας πυραύλους και «μυστικά όπλα», υποστήριξε σήμερα ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.

«Η Αμερική αποστέλλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Σε περίπτωση που διαπράξουν την παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε αυτά τα πλοία στον βυθό της θάλασσας, μαζί με το πλήρωμά τους και τα αεροσκάφη τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους, ή δύο νέα μυστικά όπλα», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ο στρατηγός Μορτέζα Κορμπανί, σύμβουλος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν.

Οι τελευταίες ενισχύσεις της στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο αποτελούν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως δυνητικό εχθρό. Η θεωρία του αυτή πρόσφατα ενσαρκώθηκε στην απόφαση να ενισχύσει με το αεροπλανοφόρο Λίνκολν τις δυνάμεις του στην περιοχή του Κόλπου και να αναπτύξει επιπλέον συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ και την αποστολή και άλλων βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

«Απειλή» για την διεθνή ειρήνη χαρακτήρισε σήμερα την αποστολή αμερικανικών στρατιωτικών ενισχύσεων στη Μέση Ανατολή ο Ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πακιστάν.

«Η αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στην περιοχή μας είναι λίαν επικίνδυνη και συνιστά απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, την οποία θα πρέπει και να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο ίδιος την επαύριο της ανακοίνωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή επιπλέον 1.500 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.

Πομπέο: Το Ιράν ευθύνεται… που πουλάμε όπλα στη Μέση Ανατολή

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επικαλέστηκε χθες Παρασκευή την «ιρανική επιθετικότητα» για να δικαιολογήσει την εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία με «κατεπείγουσα» διαδικασία, η οποία παρακάμπτει το Κογκρέσο.

«Μόνο μία» φορά
Οι συμβάσεις, συνολικής αξίας 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν σκοπό να «υποστηριχθούν οι σύμμαχοί μας, να ενισχυθεί η σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και να βοηθηθούν οι χώρες αυτές στην αποτροπή και στην άμυνά τους έναντι της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι η απόφαση να παρακαμφθεί το Κογκρέσο θα εφαρμοστεί «μόνο μία» φορά.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.