ΚΟΣΜΟΣ

Αντιστέκεται το Ιράν

«Καμία διαπραγμάτευση με την Ουάσινγκτον», δηλώνει ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ

Η ένταση μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ συνεχίζεται και μάλιστα με επικίνδυνη ένταση, με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, να διαμηνύει ότι η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουάσινγκτον για τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, λίγες ώρες αφότου ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών μεταξύ των χωρών, αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις.

«Έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν ότι δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αμερική, επειδή οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν όφελος και προκαλούν ζημιά», τόνισε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του.

«Δεν θα διαπραγματευτούμε επί των θεμελιωδών αξιών της επανάστασης. Δεν θα διαπραγματευτούμε επί των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων», είπε, σε αντίθεση με την πιο θετική στάση που κράτησε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος.

Στη δημόσια τηλεόραση ο Ροχανί ανέφερε νωρίτερα πως: «Όποτε άρουν τις άδικες κυρώσεις και εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους και επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το οποίο οι ίδιοι έφυγαν, η πόρτα δεν είναι κλειστή». «Όμως ο λαός μας σάς κρίνει από τις πράξεις σας, όχι από τα λόγια σας».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν έχει την τελευταία λέξη σε κεντρικές πολιτικές με βάση το διπλό σύστημα εξουσίας της χώρας και είναι ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.