ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γεν. Γραμματέας Αστυνομικών για το χθεσινό επεισόδιο

«Κάποιοι δεν θέλουν την τάξη στα Εξάρχεια, δεν μπορούν να γίνουν περιπολίες»

Με αφορμή τη χθεσινή επίθεση σε μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και τον τραυματισμό αστυνομικού στα Εξάρχεια, ο γενικός γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ1, χαρακτήρισε «άνδρο ανομίας» την περιοχή και τόνισε ότι κάποιοι δεν επιθυμούν να υπάρχει τάξη στην περιοχή.

«Ευτυχώς ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και δεν είχαμε κάτι χειρότερο. Προφανώς, κάποιοι σε αυτό το χώρο που ονομάζεται Εξάρχεια, δεν επιθυμούν να υπάρχει νόμος, τάξη. Μέσα στην πλατεία, ακριβώς στην καρδιά των Εξαρχείων, οι συνάδελφοί μου δεν έχουν περιπολίες και φροντίζουν να μην περνούν. Ούτε πεζές περιπολίες υπάρχουν εκεί ούτε και σχέδιο για μόνιμη παρουσία αστυνομικής δύναμης μέσα στην πλατεία των Εξαρχείων», δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο κ. Ρήγας με αφορμή τον τραυματισμό αστυνομικού το απόγευμα της Κυριακής, από επίθεση ομάδας αγνώστων, στην διάρκεια καταδίωξης μιας μηχανής που είχε κριθεί ύποπτη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

«Είμαστε η μοναδική εργασιακή ομάδα που εν καιρώ ειρήνης έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και θύματα. Για άλλη μία φορά, είδαμε χθες μία επίθεση εναντίον εργαζόμενων αστυνομικών που απλά προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους. Το ό,τι η συγκεκριμένη περιοχή, το συγκεκριμένο σημείο είναι άντρο ανομίας και κάποιοι προσπαθούν να βρουν εκεί προστασία, είναι γνωστό. Ούτε περιπολία μπορεί να γίνει μέσα στα Εξάρχεια, ούτε να ελεγχθούν κάποια άτομα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.