ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο για το επταήμερο

ΚΙΔΗΣΟ: «Παρεξηγήθηκαν» όσα υπονόησε ο Μητσοτάκης για τα εργασιακά

Ανακοίνωση, με την οποία ειρωνεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα με την επταήμερη εργασία, εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σημειώνοντας ότι «παρεξηγήθηκαν» όσα υπονόησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά:

Οργίλος εμφανίστηκε ξανά ο κ. Μητσοτάκης γιατί «παρεξηγήθηκαν» όσα δεν είπε αλλά υπονόησε, αυτή τη φορά μιλώντας για τις εργασιακές σχέσεις και το πώς θα ήθελε εκείνος να διαμορφωθούν. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει, αν εξήγγειλε αυτό που ήδη υπάρχει, ή αν πρότεινε κάποια αλλαγή που ακόμα δεν... διευκρίνισε.

Το ανέκδοτο, όμως, με τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες, είναι πως προέρχεται από τον πρόεδρο του κόμματος που ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ όσα είχε πει ρητά και κατηγορηματικά το 2009 ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν τα υπαινίχθηκε, για να βγουν λάδι για τη «θωρακισμένη οικονομία» του 15,6% ελλείμματος και των 300 δις χρέους και να στήσουν το αντιμνημονιακό μέτωπο που τόσο έβλαψε τη
χώρα, παρατείνοντας την κρίση.

Για την ιστορία,

Στην ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά» για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε πει, δεν υπονόησε, πως:

«Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο.

Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας.»

Και ακόμη, πως:

«Λεφτά υπάρχουν, εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία.

Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα.

Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.