ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η αύξηση της συσπείρωσης και η διάψευση των δημοσκοπήσεων

Κωδικός «ντέρμπι» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με ανοιχτές συγκεντρώσεις και τον Αλέξη Τσίπρα στο «τιμόνι» της προεκλογικής εκστρατείας, το κυβερνών κόμμα έχει ριχτεί στη μάχη με κύριο στόχο να αυξήσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να περάσει το μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Η εκτίμηση που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου είναι πως όταν οι πολίτες εμπεδώσουν ότι η εικόνα των δημοσκοπήσεων ήταν απατηλή, τότε θα είναι ευκολότερο να αλλάξει ο συσχετισμός και στην «παράσταση νίκης», αλλά και να αρχίσει να αχνοφαίνεται ως πιθανή η προοπτική «ισοπαλίας» στις Ευρωεκλογές.

Παρότι η κυβέρνηση αποφεύγει επιμελώς να θέσει κάποιον πήχη για την αναμέτρηση της 26ης Μαΐου, βασικός στόχος των κυβερνητικών είναι, σε πρώτη φάση, «να διαψευσθούν οι δημοσκοπήσεις». Με άλλα λόγια σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου θεωρούν πως όταν φανεί ότι οι διψήφιες διαφορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, τότε αφενός θα αυξηθεί η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου όλα θα μοιάζουν πιθανά: ακόμη και η μετατροπή της μάχης των Ευρωεκλογών σε ντέρμπι.

Βολές κατά της «ψεύτικης εικόνας»

Εξάλλου, οι βολές κατά των δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ αφορούν και την επόμενη μέρα: αν, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερο κόμμα, τότε θα μπορεί να υποστηρίξει ότι οι δημοσκοπήσεις και τα φιλικά προς την ΝΔ ΜΜΕ έφτιαξαν μία «μαγική εικόνα» που επηρέασε και την κάλπη. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, για όσους παρακολουθούν προσεκτικά τον Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες, που τόσο εκείνος όσο και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρονται στην «Μεταδημοκρατία» και στα νοσηρά φαινόμενα του δημόσιου βίου που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας πολλών ΜΜΕ, αλλά και στις δημοσκοπήσεις που διαρκώς πέφτουν έξω. Εξάλλου, από το Μαξίμου δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν... εξαφανιστεί οι δημοσκοπήσεις που αναδείκνυαν διπλάσιες διαφορές. «Ξεκίνησε το κλασικό φαινόμενο: οι δημοσκοπήσεις έφτιαχναν κλίμα πριν τις εκλογές και τώρα που η κάλπη και η διάψευση πλησιάζει, τώρα όλοι οι δημοσκόποι αρχίζουν να διορθώνουν τις προβλέψεις τους για να μην γίνουν ρεζίλι μετά», εκτιμά κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, προβλέποντας ότι τις επόμενες ημέρες, οι δημοσκοπήσεις θα εμφανίσουν νέες «διορθώσεις», εμφανίζοντας τη διαφορά περί τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Όλα τούτα, λοιπόν, σε συνδυασμό με τα διαρκή «φάλτσα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «επταήμερης εργασίας», ιδιωτών στα νοσοκομεία κτλ αναμένεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος, ανοίγοντας εκ νέου το πολιτικό παιχνίδι μία εβδομάδα πριν τις Ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.