ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Βόλο

Κουτσούμπας: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να κρύψουν ότι υπερασπίζονται και οι δύο τα συμφέροντα των ελίτ»

Μήνυμα αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική και ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από τη συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου.

Ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ αναφέρθηκε στις πρόσφατες αντιπαραθέσεις και επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη, τονίζοντας: «Με τις γνωστές κοκορομαχίες τους αυτή τη φορά, για τα κότερα, τις ελίτ, τα σκάνδαλα, τα στελέχη τους, που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θέλουν να κρύψουν ότι και οι δύο τα συμφέροντα των ελίτ υπερασπίζονται. Το ότι βέβαια ο καθένας τους υπερασπίζεται συμφέροντα διαφορετικών τμημάτων αυτής της ελίτ, δεν αλλάζει την ουσία, απλά επιβεβαιώνει αυτό που λέμε. Τα συμφέροντα των ελίτ υπερασπίζονται, γι’ αυτό στο πρώτο και στο δεύτερο μνημόνιο πρόσθεσαν και ένα τρίτο, ακόμα χειρότερο, για να φορτώσουν στο λαό τα βάρη της κρίσης και να τη βγάλει "καθαρή" το κεφάλαιο. Τα συμφέροντα των ελίτ υπερασπίζονται γι’ αυτό κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει για λογαριασμό τους τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Για το ποιος θα διαχειριστεί την επόμενη μέρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης -μεταμνημονιακή εποχή την ονομάζουν - η οποία φυσικά για το λαό θα είναι ίδια με την προηγούμενη.όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας ότι δήθεν "είναι η αρχή μιας νέας δίκαιης αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα, αλλά είναι και ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε", είναι για να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκανε αναφορά και για τα μέτρα που ελήφθησαν στο παρελθόν και επισήμανε: «Κανένας λαός δεν έκανε με τη θέληση του θυσίες. Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα- που ονομάζει θυσίες τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως πριν από αυτόν τα ονόμαζαν έτσι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- επιβλήθηκαν στο λαό. Απόδειξη οι μεγάλοι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, ενάντια σ' αυτά τα βάρβαρα μέτρα, αγώνες που πραγματικά επέβαλαν να δοθούν έστω κι αυτά τα ψίχουλα. Και ούτε βέβαια μπορείς να βαφτίζεις "δίκαιη" μια αναπτυξιακή πορεία η οποία έχει ματώσει, έχει τσακίσει έναν ολόκληρο λαό, κι αυτό θα συνεχίσει για να μην απειληθεί στο μέλλον. Ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι εργάστηκαν σκληρά και με σχέδιο και ότι η μόνη τους έγνοια ήταν οι ανάγκες των πολλών και οι δυσκολίες του ελληνικού λαού. Δεν θα διαφωνήσουμε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του εργάστηκαν σκληρά, για λογαριασμό των καπιταλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων και λοιπών εκμεταλλευτών, ιδιαίτερα των εφοπλιστών - οι οποίοι είχαν και την τιμητική τους στη συζήτηση στη Βουλή».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, επίσης, διατύπωσε αρνητική θέση για τις συμμαχίες της χώρας και είπε ότι «μόνο οργή και θυμό μπορεί να προκαλέσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έχουν το θράσος να βάζουν στο ζύγι "μια χούφτα δολάρια" με τις εγκληματικές δολοφονικές επιθέσεις σε γειτονικούς λαούς. "Αίσχος", είναι η μόνη λέξη που μπορεί να περιγράψει την προσπάθεια εξαγοράς της συνείδησης του λαού και των νέων η επιχείρηση διαγραφής της αγωνιστικής αντιϊμπεριαλιστικής ιστορικής παράδοσης του λαού μας, ιδιαίτερα από μεριάς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτόχρονα, ανερυθρίαστα, επικαλείται την αριστερά, τα ιδανικά των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, με στόχο να βουτήξει όλους όσοι είναι αριστεροί, στο βούρκο της αποδοχής αυτής της βαρβαρότητας».

«Με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές, μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά.

Αφήνουμε πίσω τα ψεύτικα διλήμματα, τις κάλπικες διαφορές!

Εμείς κάνουμε τη διαφορά!

Προχωράμε με το δίκιο μας, την καρδιά μας, και το ΚΚE.

Περνάμε απέναντι!

- Περνάμε απέναντι από τα κόμματα, τις κυβερνήσεις τους, που φτωχοποιούν την εργατική τάξη, το λαό, για να αυγαταίνουν τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών.

- Περνάμε απέναντι από όλους όσοι υπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για το λαό και τη νεολαία.

- Περνάμε απέναντι, καταδικάζουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση των καπιταλιστών, που δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, φιλεργατική, αφού όλο και πιο εχθρικός για τους λαούς γίνεται ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Στέλνουμε μήνυμα μέσα και έξω στην ΕΕ, στους λαούς της Ευρώπης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.