ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Λαβράκι στη λαδόκολλα με πατάτες baby

Μία εξαιρετική συνταγή για λαβράκι στη λαδόκολλα με πατάτες baby.

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κιλό πατάτες baby, πλυμένες
  • αλάτι χονδρό, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 ολόκληρα λαβράκια (500 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, χυμό + 1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ½ ματσάκι θυμάρι, φρέσκο
  • μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο, φρέσκο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο.

Ρίχνουμε τις πατάτες baby, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σοτάρουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε τα λαβράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε ελαφρώς τα ψάρια και από τις δυο πλευρές.

Τοποθετούμε τα λαβράκια σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ρίχνουμε μέσα – έξω αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και περιχύνουμε τα λαβράκια με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Αραδιάζουμε τις προμαγειρεμένες πατάτες baby, τα ντοματίνια, τα λεμόνια γύρω από τα ψάρια και με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κλείνουμε ερμητικά το φαγητό σαν να τυλίγουμε πακέτο. Προσέχουμε να μη χυθούν τα υγρά απέξω.

Τοποθετούμε το «πακέτο» σε ταψί,  βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Ανοίγουμε το χαρτί ψησίματος και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια του ψαριού.

Πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι, γαρνίρουμε με κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.