ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 800.000 εμβόλια

ΛΔ Κονγκό: Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας ξεκινά ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την έναρξη μιας γιγάντιας εκστρατείας εμβολιασμού εναντίον της χολέρας στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, υπενθυμίζοντας ότι η επιδημία του Έμπολα δεν είναι η μόνη που πλήττει τη χώρα.

«Πάνω από 800.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν εναντίον της χολέρας στο Βόρειο Κίβου, στην ανατολική ΛΔ Κονγκό, με την έναρξη σήμερα (σ.σ. χθες Δευτέρα) μιας μεγάλης εκστρατείας χορήγησης στοματικών εμβολίων», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο ΠΟΥ και η Παγκόσμια Συμμαχία για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (ΠΣΕΑ).

«Η εκστρατεία θα διεξαχθεί από το υπουργείο Υγείας της ΛΔ Κονγκό με την υποστήριξη του ΠΟΥ και των εταίρων του και θα χρηματοδοτηθεί από την ΠΣΕΑ», διευκρινίζεται. «Πάνω από 10.000 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2019 και προκάλεσαν πάνω από 240 θανάτους. Εξάλλου, υπήρξαν πάνω από 80.000 ύποπτα κρούσματα ιλαράς, που προκάλεσαν πάνω από 1.400 θανάτους από την αρχή της χρονιάς, ενώ ένα κρούσμα πολιομυελίτιδας τύπου 2 (...) αναφέρθηκε στην επαρχία Κασάι νωρίτερα αυτόν τον μήνα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.