ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την πρωτιά παλεύουν οι δύο Νίκοι...

Μάχη για τέσσερις

Τον υπέρ πάντων αγώνα για τη διεκδίκηση και τρίτης θέσης στην Ευρωβουλή, δίνει το Κίνημα Αλλαγής, τις τελευταίες δέκα μέρες πριν από τις ευρωκάλπες. Στην Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, εκτιμούν ότι πλέον, αυτός ο στόχος, αν και αισιόδοξος, δεν είναι ανέφικτος.

Στο πιο ρεαλιστικό σενάριο, όμως, που θέλει μόνο δύο να εκλέγονται, την μάχη της ...πρωτιάς, δίνουν οι τέσσερις εκ των υποψηφίων που φέρονται να προηγούνται. Διότι σε αυτή την περίπτωση, τόσο η εκλογή καθεαυτή, όσο και η σειρά εκλογής του καθενός θα έχει τη δική της σημασία.

Την αρχική ‘σιγουριά’ των δύο νυν ευρωβουλευτών Νίκου Ανδρουλάκη και Εύας Καϊλή, ήρθε να ‘ταράξει’ η υποψηφιότητα δύο ακόμα ‘δυνατών’ ονομάτων με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καμίνης, έχουν την δική τους ιστορία στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης και μαζί τη δική τους δυναμική. Γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου ο πρώτος και δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη της δημοκρατικής παράταξης για δύο συνεχόμενες θητείες ο δεύτερος, δεν θα μπορούσαν παρά να ‘παίξουν ψηλά’ στην προτίμηση των πολιτών. Το θέμα όμως πλέον είναι ...πόσο ψηλά.

Η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να έχει στη διάθεσή της έρευνες στις οποίες ο Νίκος Παπανδρέου βρίσκεται στην πρώτη θέση, κερδίζοντας τόσο ‘παπανδρεϊκές’ όσο και ‘εκσυγχρονιστικές’ ψήφους. Αυτό όμως δεν εφησυχάζει τους στενούς συνεργάτες του υποψηφίου, που βλέπουν το περιβάλλον της ηγεσίας να στηρίζει εξ αυτού του λόγου τον Γιώργο Καμίνη.

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται επίσης ως φαβορί, με υποστηρικτές του εντός του κόμματος να μιλούν και για ‘συμβολισμό’ στον βαθμό που βγει πρώτος, ο οποίος ευθέως σχεδόν θα παραπέμπει σε μία μελλοντική μάχη του για την ηγεσία της παράταξης. Ήταν εξάλλου, αυτός που ήρθε δεύτερος μετά την Φώφη Γεννηματά στις ενδοπαραταξιακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2017. Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζονται φόβοι ότι «αν ο Νίκος (σ.σ. Ανδρουλάκης) κερδίσει την πρώτη θέση, θα πρέπει (σ.σ. οι περί την ηγεσία) να αρχίσουν από τώρα να μαζεύουν τα πράγματά τους από το γραφείο τους»...

Τον δικό της αγώνα ...επιβίωσης στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες δίνει η νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια Εύα Καϊλή, που παραμένει στην τετράδα, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά θα πρέπει να αγωνιστεί για να ανανεώσει τη θητεία της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.