ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές

Μάχη για τους «ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής»

Με δεδομένο ότι το 10-15% των ψηφοφόρων αποφασίζουν την τελευταία στιγμή, οι δύο βασικοί "μονομάχοι" των Ευρωεκλογών επικεντρώνονται στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται τα τελευταία 24ωρα πριν την κάλπη.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι ψηφοφόροι της «τελευταίας στιγμής» εν πολλοίς ακολουθούν το «ρεύμα» και ως εκ τούτου, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούν να στείλουν μήνυμα νίκης. Την εκτίμησή του πως οι ψηφοφόροι «θα δώσουν μία ευχάριστη έκπληξη την Κυριακή στη ΝΔ» εξέφρασε το πρωί από τον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατηρώντας μάλιστα ότι «κανείς δεν μιλάει για την πρωτιά, όλοι συζητούν για τη διαφορά». Ωστόσο, για «μήνυμα νίκης» κάνει λόγο και ο Αλέξης Τσίπρας, αξιοποιώντας μάλιστα την εντυπωσιακή εικόνα από τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις.

Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, χθες, προσείλκυσε πολλούς πολίτες στην Θεσσαλονίκη, καίτοι η συγκεκριμένη περιοχή έχει καταστεί δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξίσου καλή ήταν και η εικόνα της εκδήλωσης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, ενώ ως επιπρόσθετο μήνυμα συσπείρωσης εκλαμβάνεται από το επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η δήλωση στήριξης της ΝΔ από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα, να συνεχίσει τις «εντυπωσιακές εικόνες» ως το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και λήγει η προεκλογική περίοδος, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός μιλάει σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου παραδοσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλες συγκεντρώσεις και έχει μεγάλη δύναμη. Επίσης, στην Κουμουνδούρου επικρατεί συναγερμός και διεξάγεται έντονη κινητοποίηση για την αυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει το ρίσκο να μιλήσει στο Σύνταγμα και, αυτονοήτως, το στοίχημα της προσέλευσης θα κρίνει και την εικόνα σε μία τόσο μεγάλη πλατεία όσο η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, όλοι στην Κουμουνδούρου και στο Μαξίμου είναι εξαιρετικά αισιόδοξοι για το στοίχημα του Συντάγματος, θεωρώντας ότι το μήνυμα που θα εκπεμφθεί θα είναι τέτοιο που θα επηρεάσει τους «ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής» που ακόμη είτε δεν έχουν αποφασίσει αν θα ψηφίσουν, είτε δεν γνωρίζουν... τί θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.