ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο των Κ. Βαρλαμίτη, Γ. Τσίπρα και Β. Τσολακίδη στη «Νέα Σελίδα»

«Με την Ελλάδα των πολλών για προοδευτική αλλαγή σελίδας στη χώρα»

«Στις εκλογικές μάχες που έρχονται δεν κρίνεται μόνο η συνέχεια των πολιτικών για μια Ελλάδα των πολλών. Δεν κρίνεται μόνο η συνέχεια των πολιτικών που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια με τη κοινωνία όρθια, που έδωσαν ξανά προοπτική ανάπτυξης, των πολιτικών που επιδιώκουν ξεκάθαρα να βάλουν τέλος στη λιτότητα, και την απαλλαγή από την επιτροπεία που αφήσαμε πίσω μας τον περασμένο Αύγουστο. Στις εκλογικές μάχες που έρχονται κρίνεται επίσης το αν θα ανακοπεί η πορεία των τελευταίων χρόνων προς μια νέα προοδευτική αλλαγή σελίδας για τη χώρα», επισημαίνουν σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Νέα Σελίδα οι Κώστας Βαρλαμίτης, πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Γιώργος Τσίπρας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και Βασίλης Τσολακίδης, πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στο άρθρο τους που έχει τον τίτλο, «Με την Ελλάδα των πολλών για προοδευτική αλλαγή σελίδας στη χώρα», υποστηρίζουν εξάλλου, «ο νεοφιλελευθερισμός αλά ελληνικά που επαγγέλλεται η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. Σαν να μην κατάλαβαν τίποτα από τις αιτίες της κρίσης επιδιώκουν να ξαναγυρίσουν πίσω σε ένα φαύλο σύστημα εξουσίας για την εξυπηρέτηση των ιδίων, των λίγων και των φίλων τους. Πρόκειται για ένα παλαιοκομματικό μόρφωμα με έντονα ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερα στοιχεία. Δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις άμεσες ανάγκες της κοινωνίας αλλά και την ανάγκη αλλαγής πορείας όταν η κοινωνία έχει βουίξει για το αμαρτωλό, γεμάτο παθογένειες παρελθόν για το οποίο ευθύνονται. Υιοθετούν μια ακραία πολωτική, διχαστική τακτική για να κρύψουν το αληθινό τους ποιόν. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει την επιστροφή στο παλιό, αποτελεί αναχρονισμό.

Απ' την άλλη μεριά -συνεχίζει το άρθρο- η ηγεμονία μιας άλλης πολιτικής που θα δίνει μακροπρόθεσμη προοπτική στη χώρα και στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, απαιτεί μεγαλύτερες συναινέσεις και πλατιές συμμαχίες. Η Προοδευτική Συμμαχία που οικοδομεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι ένα πρώτο βήμα σε μια μακρά πορεία ζυμώσεων και μετασχηματισμών που είναι αναγκαίοι για να μπορέσουν να συνενωθούν σε ένα πλατύ προοδευτικό ρεύμα όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας και συντάσσονται στην προστασία των συμφερόντων και δικαιωμάτων ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Και το άρθρο των Κ. Βαρλαμίτη, Γ. Τσίπρα και Β. Τσολακίδη καταλήγει: «Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πέτυχε πολλά, παρά το γεγονός ότι δεν έγιναν όλα με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρχε απειρία δράσης σε συνθήκες μεγάλης πίεσης και αναπόφευκτα κινηθήκαμε υπό τη μέγγενη της επιτροπείας. Παραμένει όμως η μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών μετασχηματισμών που έχουμε ανάγκη, αποσπώντας περισσότερες συναινέσεις και συμμαχίες. Η πορεία αυτή πρέπει να συνεχιστεί ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική, να ενισχυθεί εκλογικά, να εμπλουτιστεί, να οδηγήσει σε μια νέα τετραετία με περισσότερη προκοπή και προοπτική για τον τόπο».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 8:15 19/05/2019

    Οικογενειοκρατία, σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά.Αυτά εκπροσωπεί ο Τσίπρας και η φίλη της χούντας οικογένεια του.

  2. Αν εννοείτε «την Ελλάδα των πολλών Ρομά και Πακιστανών» νομίζω ότι δεν έχω παρά να συμφωνήσω μαζί σας, κύριοι…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.