ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μελιτζανοσαλάτα με λευκές μελιτζάνες, ταχίνι και πάπρικα

Μία εξαιρετική συνταγή για μελιτζανοσαλάτα με λευκές μελιτζάνες, ταχίνι και πάπρικα.

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες λευκές, Σαντορίνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. ταχίνι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. νερό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο+ επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, θρυμματισμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • μία πρέζα κύμινο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. διάφορα πιπέρια (μάυρα, κόκκινα, πράσινα, λευκά), φρεσκοτριμμένα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία.

Κατά προτίμηση ψήνουμε τις μελιτζάνες στα κάρβουνα ή σε εστία γκαζιού για να αποκτήσουν καπνιστή γεύση, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να αρχίσουν να σκίζονται σε κάποια σημεία.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα της μελιτζάνας, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε λίγο νερό να βράσει.

Ρίχνουμε τις σκελίδες σκόρδου, βράζουμε για 2-3 λεπτά, τις αφαιρούμε με ένα κουτάλι, τις βυθίζουμε σε κρύο νερό και τις αφήνουμε μέχρι να τις χρειαστούμε.

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το νερό, το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε στο μπλέντερ σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες, τα σκόρδα και συνεχίζουμε το χτύπημα,  μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε μία λεία κρέμα. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι, κατά βούληση και βάζουμε τη μελιντζανοσαλάτα σε πιάτο.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το κύμινο.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, πάπρικα, φρεσκοτριμμένα διάφορα πιπέρια και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.