ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Θεοχαρόπουλος

«Μόλις κάποιος συνεργάζεται με την Αριστερά γίνεται στρατηγικός αντίπαλος»

«Επέλεξα να μείνω σταθερός στο δρόμο της ανασυγκρότησης της προοδευτικής παράταξης. Δυστυχώς, το ΚΙΝΑΛ, όχι μόνο αρνείται να συμβάλλει σε αυτή την κρίσιμη, για τη χώρα, στιγμή, αλλά με μια βαθιά και ανιστόρητη θέση θέτει τη στρατηγική ήττα της Αριστεράς ως προτεραιότητα, δηλαδή, τη στρατηγική νίκη της Δεξιάς ως στόχο», είπε ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«Το ΚΙΝΑΛ εξελίχθηκε σε ένα περίκλειστο κόμμα, μακριά από τους προσανατολισμούς, ακόμα και της ίδιας της σοσιαλδημοκρατίας. Έχει επιλέξει οριστικά τη στρατηγική συμπόρευση με τη Δεξιά, τη ΝΔ και αυτό αποδεικνύεται σε όλα τα κορυφαία ζητήματα πολιτικής», είπε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε πως αυτό συμβαίνει την ώρα που η ΝΔ διολισθαίνει όλο και περισσότερο σε πιο σκληρές δεξιές απόψεις, τόσο στα εθνικά θέματα όσο και σε θέματα οικονομίας, λειτουργίας του κράτους και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η απάντηση των αριστερών, προοδευτικών δυνάμεων οφείλει να είναι άμεση και αποτελεσματική, με μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά, απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις, με προώθηση πολιτικών ενίσχυσης της κοινωνικής δικαιοσύνης, των εργασιακών δικαιωμάτων, ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους», είπε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για να επιμείνει στο ότι, στο πλαίσιο αυτό, η συμπόρευση των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων σηματοδοτεί αποφασιστικότητα να υπάρξει προοδευτική συμμαχία σε όλα τα ζητήματα, καθώς, από τη στιγμή που αποχώρησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από την κυβέρνηση, άνοιξε ο δρόμος για μια κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς αλλοιώσεις της φυσιογνωμίας σε βασικά θέματα.

Σε μια οποιαδήποτε χώρα που δεν έχει χαθεί η κοινή λογική, η συμπόρευση δύο κομμάτων της Αριστεράς - του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Αριστεράς- όχι μόνο δεν θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη αλλά αναμενόμενη εξέλιξη. Πόσο μάλλον που στο νέο πολιτικό περιβάλλον, η διαχωριστική γραμμή Αριστεράς και Δεξιάς, είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη, είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογράμμισε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά έχει ψηφίσει, από κοινού, προοδευτικές λύσεις σε όλα τα κορυφαία ζητήματα.

«Ψηφίσαμε μαζί την απλή αναλογική, όταν ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν το ψήφισαν, τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την μη περικοπή των συντάξεων, το κοινωνικό μέρισμα, τη διεύρυνση κοινωνικών δικαιωμάτων, την αναθεώρηση του άρθρου 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα, τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που άλλες δυνάμεις οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται προοδευτικές, φλερτάρουν συστηματικά με νεοσυντηρητικές και εσωστρεφείς αντιλήψεις», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο υπουργός Τουρισμού απάντησε και στην κατηγορία περί συναλλαγής για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. «Τη δική μας θέση, προσωπικά και στη Δημοκρατική Αριστερά, δεν την έχουμε αλλάξει για το Μακεδονικό. Είναι θέση σταθερή και το ξέρουν όλοι. Η κατηγορία της συναλλαγής θα έπρεπε να απευθύνεται σε όσους βουλευτές έχουν αλλάξει θέση επειδή προσχώρησαν στη ΝΔ», ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος και υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στην προοδευτική συμμαχία και η οριστική διασύνδεση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ έχουν συμβεί» και «η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών θα απαντήσει στις επόμενες εκλογές, με το σχήμα "ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία"».

Η ομιλία του κ. Θεοχαρόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Λοβέρδου, που κατηγόρησε τον κ. Θεοχαρόπουλο για θράσος απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε και τον έβαλε στη Βουλή. «Δεν προλάβατε να διοριστείτε και ήρθατε εδώ να μας πείτε πώς θα γίνει ο Τουρισμός και πως θα έρθει ανάπτυξη. Καλύτερα να αφήνατε κανέναν άλλο να τα κάνει αυτά. Στοιχειώδης πολιτική αγωγή συνεπάγεται να περνούσαν λίγες ημέρες για να ξεχαστεί λίγο αυτό που έκανε».

«Κρίνετε εξ ιδίων. Κύριε Λοβέρδο, εσείς κάνατε κόμμα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ κάποια χρονική στιγμή και στη συνέχεια το αφήσατε στην άκρη για να γίνετε υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Για να ξέρουμε ποιος έχει θράσος εδώ μέσα», απάντησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Εγώ είμαι άνθρωπος των συγκρούσεων. Ποτέ, όμως, δεν κατέβηκα με άλλο κόμμα στις εκλογές. Κατεβήκατε μέσα σε τρία χρόνια, με τρία διαφορετικά κόμματα. Είστε η επιτομή του ανθρώπου που θεσιθηρεί», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Μόλις κάποιος συνεργάζεται με τον όμορο χώρο, την Αριστερά, γίνεται στρατηγικός αντίπαλος», σχολίασε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: «Κοιταχτείτε στον καθρέφτη της παράταξής σας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σας, όταν μιλάτε για θεσιθηρία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.