ΚΟΣΜΟΣ

Άλλοι 10 σώθηκαν

Νίγηρας: Πέθαναν από δίψα τρεις μετανάστες στην έρημο

Τρεις Νιγηριανοί μετανάστες πέθαναν από τη δίψα την περασμένη εβδομάδα στην έρημο του Νίγηρα, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στη Λιβύη, ενώ άλλοι δέκα συμπατριώτες τους σώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από αιρετό αξιωματούχο της πόλης Αγκαντέζ.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή, το όχημα που μετέφερε τους επίδοξους μετανάστες υπέστη βλάβη ενώ διέσχιζαν την έρημο, κατευθυνόμενοι στη Λιβύη. Τρεις από αυτούς πέθαναν, αλλά οι υπόλοιποι εντοπίστηκαν και σώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα, χαμένοι στην έρημο, όπου περιπλανιούνταν αναζητώντας μάταια τις δύο πηγές πόσιμου νερού από τις οποίες επρόκειτο να περάσουν.

Οι ροές των μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική προς τη Λιβύη και από εκεί στην Ευρώπη έχουν μειωθεί σημαντικά μετά το 2017, όταν είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Πρόσφατα, όταν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τη Νιαμέι, ο πρόεδρος του Νίγηρα Μουχαμαντού Ισούφου αποκάλυψε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που περνούν από τη χώρα του έχει πέσει στις 5-10.000 ετησίως, από 150.000 που ήταν πριν, χάρη στα δραστικά μέτρα που έλαβαν οι αρχές.

Για να καταπολεμήσει τη διακίνηση ανθρώπων ο Νίγηρας ενέκρινε το 2015 έναν πολύ αυστηρό νόμο, με βάση τον οποίο στους διακινητές μπορεί να επιβληθεί ποινή ακόμη και 30 χρόνια κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.