ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχής συγκρούσεις ενόψει ευρωεκλογών

Ντι Μάιο: Ανεύθυνη η πρόταση του Σαλβίνι περί αύξησης του δημόσιου χρέους

Δριμεία κριτική άσκησε σήμερα ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο στην πρόταση του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, Ματέο Σαλβίνι, να παραβιάσει η χώρα τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος της ώστε να υποκινήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Σαλβίνι και ο Ντι Μάιο, που είναι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ανταγωνίζονται διεκδικώντας τις ψήφους των Ιταλών ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και συγκρούονται σχεδόν καθημερινά για διάφορα θέματα, από τη μετανάστευση μέχρι τη διαφθορά.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Περούτζια ο Ντι Μάιο χαρακτήρισε "ανεύθυνη" ενέργεια την πρόκληση εντάσεων στις αγορές με το να μιλά κανείς για την αύξηση του χρέους και τόνισε ότι αντί για αυτό ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη μείωση των δαπανών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Νωρίτερα σήμερα, ο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκα, είπε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι έτοιμη να παραβιάσει το όριο του 3% στο έλλειμμα και να ωθήσει το χρέος στο 140% του ΑΕΠ, αν χρειαστεί, για να μειωθεί η ανεργία. "Μέχρι να φτάσουμε την ανεργία στο 5% θα δαπανούμε ό,τι πρέπει και αν διαμαρτυρηθεί κάποιος στις Βρυξέλλες, δεν μας νοιάζει", είπε σε δημοσιογράφους στη Βερόνα.

Μετά τις δηλώσεις του Σαλβίνι το δεκαετές ομόλογο της Ιταλίας έφτασε σε υψηλό διμήνου, στο 2,755%, ενώ το σπρεντ αυξήθηκε στις 282,6 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.