ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευτέρης Αλαβάνος

«Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί ποιο κόμμα μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του»

"Η ΕΕ δεν είναι για τους πολλούς και τους εργαζόμενους, είναι μια αντιδραστική ένωση που ενδιαφέρεται να εξασφαλίζει περισσότερα κέρδη για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στον ανταγωνισμό τους με τα άλλα μονοπώλια σε παγκόσμιο επίπεδο", επισήμανε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αλαβάνος-Νικολάου υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 24/7».

Ερωτηθείς για τις δυνατότητες παρέμβασης στην ΕΕ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η δυνατότητα βελτίωσης της ζωής του λαού μεγαλώνει όσο δυναμώνουν δυνάμεις όπως το ΚΚΕ στην Ελλάδα και άλλα 34 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, πολλά από τα οποία συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Όσο δυνατότερη γίνεται η κατεύθυνση που πάει κόντρα στο μηχανισμό των μονοπωλίων που επιβάλλει αντιλαϊκή πολιτική σε λαούς και εργαζόμενους, τόσο θα έχουμε αποτελέσματα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι στους χώρους δουλειάς όπου υπήρχαν κομμουνιστές -ακόμα και στα χρόνια της κρίσης- επιτεύχθηκαν υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, αυξήσεις μισθών, όροι που βελτίωσαν τη ζωή της εργατικής τάξης.

Ερωτηθείς για τις διαφορές σοσιαλδημοκρατών και νεοφιλελεύθερων στην ΕΕ, επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές και αποχρώσεις ακριβώς όμως για να δίνουν το απαραίτητο φιλί της ζωής στο καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο χρειάζεται δύο πόλους για να επιβιώνει, εγκλωβίζοντας το λαό, εμφανιζόμενοι ως διαφορετικοί αλλά συμφωνώντας τελικά στα στρατηγικά θέματα.

Έφερε ως παράδειγμα την 7ήμερη εργασία που ενώ φαίνεται πως η ΝΔ βγήκε πιο επιθετικά και ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να διαφωνεί, υπενθύμισε ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους βασικούς εισηγητές της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων στη σχετική συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης, πρόσθεσε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε πλήρως την Κυριακή-αργία συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Καταλήγοντας, τόνισε πως "ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί από την πείρα του ποιο κόμμα -και αυτό είναι μόνο το ΚΚΕ- μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και τους αγώνες του και αυτό να ενισχύσει και στις εκλογές με την ψήφο του".

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.