ΚΟΣΜΟΣ

Διεκδικούν υψηλότερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας

Πάνω από 50.000 δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν στη Νέα Ζηλανδία

Δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές στη Νέα Ζηλανδία απεργούν σήμερα -μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης του "προϋπολογισμού για την ευημερία των πολιτών"- ζητώντας υψηλότερους μισθούς και λιγότερες ώρες εργασίας στη μεγαλύτερη απεργία που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην ιστορία της χώρας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Σχεδόν 50.000 δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στην απεργία σε όλη την επικράτεια της χώρας, σύμφωνα με τα σωματεία τους, με αποτέλεσμα να παραμείνουν πολλά σχολεία κλειστά.

Η κυβέρνηση της Άρντερν θα καταθέσει αύριο τον πρώτο της "προϋπολογισμό για την ευημερία των πολιτών", ο οποίος παρουσιάστηκε παγκοσμίως ως μια νέα προσέγγιση στη δημοσιονομική διαδικασία αποφάσεων καθοδηγούμενος από ένα ευρύτερο φάσμα δεικτών με στόχο την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών. Τα συνδικάτα των δασκάλων και καθηγητών διαπραγματεύονται επί μήνες με την κυβέρνηση για μισθολογικές αυξήσεις και μέτρα μείωσης του ωράριου εργασίας αλλά μέχρι στιγμής βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.