30/05/2019@15:26
Πατάτες φούρνου τυλιχτές με μπέικον και πέστο βασιλικού
Μία εξαιρετική συνταγή για πατάτες φούρνου τυλιχτές με μπέικον και πέστο βασιλικού.
Υλικά
6 πατάτες, μικρές
1 κύβο κότας
12 λωρίδες μπέικον, κομμένες στη μέση κατά μήκος
Για την πέστο βασιλικού:
1 φλ φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. κουκουνάρι, ψημένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/4 φλ ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ο C.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβουμε μικρές κυδωνάτες, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τον κύβο κότας και βράζουμε τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε για 5 λεπτά να στραγγίξουν και να κρυώσουν λίγο.
Τυλίγουμε γύρω από κάθε πατάτα μία λωρίδα μπέικον.
Καρφώνουμε την άκρη με μία οδοντογλυφίδα για να μην ανοίξει και χαλάσει το σχήμα και τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
Ετοιμάζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τις υπόλοιπες πατάτες.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.
Εντωμεταξύ, φτιάχνουμε το πέστο.
Για το πέστο:
Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και χτυπάμε.
Με το μπλέντερ σε λειτουργία, προσθέτουμε στην πέστο το ελαιόλαδο, αργά και σταθερά.
Χτυπάμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις οι πατάτες βγουν από το φούρνο, όπως είναι ζεστές, τις περιχύνουμε με την πέστο βασιλικού.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 750γρ baby πατάτες
Τα ρεβίθια είναι ένα όσπριο πολυμορφικό. Γίνονται σούπα, πουρές, τρώγονται σκέτα ή παρέα με κάποια πρωτεΐνη, γίνονται κεφτές. Όμως, μόνα τους, τραγανά από τον φούρνο, σε ένα μπολ, για τσιμπολόγημα ενώ βλέπουμε ταινία, τα έχετε δοκιμάσει; Γίνονται τέλεια,
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από
Κλασική συνταγή για το αγαπημένο μπριάμ με λαχανικά και πατάτες που σιγομαγειρεύονται στην κατσαρόλα και αρωματίζονται από φρέσκο βασιλικό. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function
Οι ριγανάτες πατάτες και τα ζουμερά μπιφτέκια είναι από τα φαγητά που είναι απόλυτα συνδεδεμένα με τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια σε μια ταβέρνα μετά τη θάλασσα! Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,
Τη διαφορά την κάνει το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο, που κρατάει «δυνατή» τη γεύση τους. Υλικά 300γρ. γλυκοπατάτες, χωρίς φλούδα 100γρ. καρότα, χωρίς φλούδα 20γρ. ρίζα τζίντζερ 1 σκελίδα σκόρδο 2 φύλλα φασκόμηλο 600ml καυτό ζωμό (λαχανικών
Θέλετε να δώσετε νέα διάσταση στις πατάτες που σας περίσσεψαν από την προηγούμενη; Αυτές οι πατάτες, εμπνευσμένες από τις ισπανικές patatas bravas θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: