ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη μέγκενη της αντιπαράθεσης ο Προκόπης Παυλόπουλος

Πιέσεις στην Προεδρία για τον Άρειο Πάγο

Έντονες, παρότι έμμεσες, είναι οι πιέσεις που ασκούνται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με την πολιτική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, καθώς η Ηρώδου Αττικού δέχεται «μηνύματα» να... μην επικυρώσει τις επιλογές της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαία η ταυτόχρονη «εμφάνιση» δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ που εμφανίζουν τον Προκόπη Παυλόπουλο εξαιρετικά προβληματισμένο με τις εξελίξεις, αφού αν το Μέγαρο Μαξίμου επιμείνει στα σχέδιά του, τότε ο ίδιος θα πρέπει να κληθεί να επικυρώσει τις επιλογές του υπουργικού συμβουλίου για τις θέσεις του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου παραμονές εκλογών και ενώ η προεκλογική περίοδος έχει ουσιαστικά ξεκινήσει.

Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο προβληματισμός στην Ηρώδου Αττικού είναι πραγματικός – και, μάλιστα, περισσεύει. Ωστόσο, για τον Προκόπη Παυλόπουλο κανένας δρόμος δεν είναι εύκολος: από τη μία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εμφανιστεί στην κοινή γνώμη να «αδειάζει» τον Αλέξη Τσίπρα που τον ανέδειξε ως Πρώτο Πολίτη της χώρας – και, μάλιστα, στη δυσκολότερη στιγμή του μετά το δημοψήφισμα του 2015. Από την άλλη, αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνυπογράψει την «δέσμευση» της επόμενης κυβέρνησης με τις επιλογές της παρούσης αναφορικά με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, τότε ενδέχεται να έχει προσφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το καλύτερο πρόσχημα (γιατί περί προσχήματος θα πρόκειται...) να μην συναινέσει στην επανεκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, με την δικαιολογία ότι «παραβίασε το πνεύμα του Συντάγματος» κατά την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Διάψευση

Πάντως, προσώρας, η Προεδρία της Δημοκρατίας φέρεται να διαψεύδει όλα τα δημοσιεύματα, που εμφανίζουν τον Πρώτο Πολίτη έτοιμο να αναπέμψει τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης. Όμως, ταυτοχρόνως, οι πληροφορίες επιμένουν πως το Προεδρικό Μέγαρο έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου την ανάγκη να προωθηθούν αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα γίνει συναινετικά. Οτι, δηλαδή, θα πρόκειται για πρόσωπα κοινής αποδοχής, στα οποία θα μπορούσε να συμφωνήσει η ΝΔ. Ωστόσο το ερώτημα τι θα γίνει αν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί και δεν ακολουθήσει αυτή την παραίνεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραμένει αναπάντητο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.