ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πράσινη σαλάτα με ζαμπόν και αυγά

Μία εξαιρετική συνταγή για πράσινη σαλάτα με ζαμπόν και αυγά.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 1 ρίζα μαρούλι σγουρό
  • 5 φύλλα κόκκινο λάχανο
  • 10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 7 φέτες ζαμπόν καπνιστό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. φύτρες λαχανικών, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε τα αυγά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα αβγά από το νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε και ρίχνουμε το μαρούλι, το κόκκινο λάχανο, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ζαμπόν.

Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου με λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Κόβουμε τα αυγά σε τέταρτα, ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.

Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σως και βάζουμε τα αυγά.

Γαρνίρουμε με τις φύτρες λαχανικών και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.