ΚΟΣΜΟΣ

«Εμείς χάσαμε εκατομμύρια γυναικόπαιδα»

Προκλητικός Ερντογάν: Δεν υπάρχει καμία Γενοκτονία των Ποντίων

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο «Σουλτάνος» αρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ποντίων πριν από 100 χρόνια (19 Μαΐου 1919), σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται η Τουρκία, καθώς δεν έχει κάνει κάποιο λάθος.

«Δεν υπάρχει, είπε, τίποτα για το οποίο να πρέπει οι Τούρκοι να αισθάνονται ντροπή. Δεν έχει καταγραφεί καμία γενοκτονία, καμία τυραννία και καμία ενέργεια που να κάνει αυτό το έθνος να νοιώθει ντροπή, παρά τον τεράστιο πόνο και τις απώλειες που βίωσαν Οθωμανοί και Τούρκοι τους τελευταίους δύο αιώνες.

Κατά διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Οθωμανοί πολεμούσαν γενναία σε τέσσερα μέτωπα αλλά δέχτηκαν πισώπλατο χτύπημα. Εμείς ήμασταν που χάσαμε πάλι εκατομμύρια γυναικόπαιδα και γέρους ανθρώπους.

Δεν έχει γίνει κανένα λάθος. Η μεγαλύτερη απάντηση που δώσαμε στην προδοσία ήταν να τους διώξουμε. Παρά τις μαρτυρίες της ιστορίας και τις καταγραφές στα αρχεία, εκείνοι που μας κατηγορούν εδώ και πάνω από έναν αιώνα, παραβλέπουν επίμονα τις διώξεις που υπέστη ο δικός μας λαός.

Οταν βρίσκουν ευκαιρία προσπαθούν να μας διαμελίσουν, όταν βρίσκουν ευκαιρία απ’ έξω προσπαθούν να μας περικυκλώσουν» είπε ο Ερντογάν από την ιστορική αποβάθρα της Σαμσούντας, απ’ όπου ο Κεμάλ άρχισε τον αγώνα κατά των ξένων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.