ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Action24

«Προτεραιότητα της ΝΔ η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου»

Θέση για την υπόθεση Κουφοντίνα είχε πάρει ήδη πριν από τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο Action 24 και απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει η δική του κυβέρνηση με τις άδειες εξόδου που δίνονται σήμερα ακόμη και σε καταδικασμένους για βαριά ποινικά αδικήματα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά:

«Η δική μου κυβέρνηση θα αλλάξει τον νόμο για τις άδειες, ώστε να υπάρχουν κριτήρια και να προσμετράται όχι μόνο τι έχει κάνει κάποιος στη φυλακή, αλλά και αν έχει εκφράσει μεταμέλεια για τις πράξεις του και επομένως, αν είναι δυνητικά επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα. Διότι αυτή τη στιγμή ένας αμετανόητος τρομοκράτης, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή και τον υποδέχονται όλοι αυτοί οι οποίοι τον αναγνωρίζουν περίπου ως ήρωα, τι θα κάνει την επόμενη μέρα; Θα ασχοληθεί με τα μελίσσια του; Είμαστε σοβαροί; Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας Τύπου Γ. Όχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους. Έχουμε 20 δολοφονίες στον Κορυδαλλό και κανείς δεν ασχολείται. Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Αυτά, δεν είναι δεξιά πολιτική, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη. Να διαφυλάξει το ίδιο το κράτος δικαίου».

Στην ίδια συνέντευξή του, όπως και στη σημερινή που παραχώρησε στο Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα θέματα της ασφάλειας επισημαίνοντας πως η αντιμετώπισή τους θα αποτελέσει προσωπική προτεραιότητά του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΝΔ ως κυβέρνηση θα καταργήσει πλήρως το πανεπιστημιακό άσυλο, αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Το δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους και όχι στους μπαχαλάκηδες» τόνισε και εξήγησε ότι «το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος» και ότι «δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που βγαίνουν απ' τις καταλήψεις και τα Πανεπιστήμια με βαριοπούλες, τα σπάνε και ξαναγυρίζουν στο "άσυλο" του πανεπιστημίου».

«Η ασφάλεια είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ» υπογράμμισε και στο πλαίσιο αυτό δήλωσε την αποφασιστικότητά του να αισθανθούν ξανά ασφαλείς οι πολίτες στα σπίτια και τις γειτονιές τους. «Θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης. Αυτό σημαίνει επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ με 1.500 προσλήψεις αστυνομικών, καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά». «Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει το νόμο και την τάξη» ήταν, τέλος, η κατηγορηματική απάντηση που έδωσε ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις της επόμενης κυβέρνησης για συλλογικότητες όπως αυτή του «Ρουβίκωνα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.