ΚΟΣΜΟΣ

Τζάστιν Αμάς

Ρεπουμπλικανός ζητεί για πρώτη φορά την αποπομπή Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικανός Τζάστιν Αμάς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε το Σάββατο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε μια συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει στην "αποπομπή" του, και έγινε έτσι ο πρώτος ρεπουμπλικανός βουλευτής που ζητεί την καθαίρεση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο 39χρονος βουλευτής που εκλέγεται στο Μίσιγκαν επίσης κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ ότι "σκόπιμα" παραπλανά τον κόσμο όσον αφορά το περιεχόμενο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερ Μάλερ για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016.

Σε μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter, o συντηρητικός βουλευτής τονίζει ότι "λίγα μέλη του Κογκρέσου διάβασαν την έκθεση Μάλερ" που αναφέρει "πολλά δείγματα συμπεριφορών" τα οποία που μπορεί να αντιστοιχούν στον χαρακτηρισμό "παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης".

"Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ένα πρόσωπο που δεν θα ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα μπορούσε να κατηγορηθεί με βάση αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία", τόνισε.

"Σε αντίθεση με την περιγραφή του υπουργού Μπαρ, η έκθεση Μάλερ αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος Τραμπ έλαβε μέτρα και είχε μια συμπεριφορά που παραπέμπουν στην 'αποπομπή'", πρόσθεσε ο Τζάστιν Αμάς, ο οποίος προέρχεται από το Tea Party.

Οι δηλώσεις αυτές προχωρούν ακόμη πιο μακριά από αυτές της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών που είναι μέλη του Κογκρέσου.

Η Δημοκρατική Ράσιντα Τλάιμπ από το Μίσιγκαν, μέλος του Κογκρέσου, προέτρεψε αμέσως τον Αμάς να βάλει "τη χώρα πάνω από το κόμμα" και να συνυπογράψει πρόταση για την αποπομπή του προέδρου.

Στην έκθεση των περίπου 450 σελίδων, ο Ρόμπερ Μάλερ απαλλάσσει τον Ντόναλντ Τραμπ από υποψίες για συνωμοσία με τη Μόσχα, αλλά αναφέρει περίπου δέκα περιπτώσεις πιέσεων που ασκήθηκαν από τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο επί της έρευνας.

Θεωρώντας ότι έχει αθωωθεί τελείως, ο Τραμπ δεν σταματά να καταγγέλλει ένα ασύμφορο "κυνήγι μαγισσών".

Κάποιοι δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκτιμούν ότι ορισμένα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι ο πρόεδρος "παρακώλυσε το έργο της δικαιοσύνης", κυρίως η γερουσιαστής και υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ Ελίζαμπεθ Γουόρεν που ζητεί την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είναι πιο προσεκτική, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια διαδικασία μπορεί να διχάσει βαθιά τη χώρα.

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών φοβούνται πράγματι μήπως μπερδέψουν το εκλογικό τους μήνυμα με ορίζοντα τις προεδρικές και τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2020, με μια εκρηκτική διαδικασία αποπομπής που θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία με μια ρεπουμπλικανική Γερουσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.