ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρεβίθια με κάρυ, πατάτες και σπανάκι

Μία εξαιρετική συνταγή για ρεβίθια με κάρυ, πατάτες και σπανάκι.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από βραδύς και στραγγισμένα
  • ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κύβο κότας
  • 2 κ.γ. κάρυ σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 400 γρ. φύλλα σπανάκι
  • 1 φλ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις πατάτες, τον κύβο κότας και νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά και ανακατεύουμε.

Μόλις το φαγητό πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε το κάρυ, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα ρεβίθια, χωρίς όμως να λιώσουν.

Μόλις βράσουν, ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα και το βούτυρο, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.