ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με πρασινάδες, δαμάσκηνα, σύκα, καρύδια και μέλι

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με πρασινάδες, δαμάσκηνα, σύκα, καρύδια και μέλι.

Υλικά

  • 2 σαλάτες λόλα ρόσα κόκκινες
  • 2 σαλάτες λόλα πράσινες
  • 1 αντίδι
  • 6 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 4 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
  • 8 καρύδια καθαρισμένα, χοντροκομμένα

Για τη σάλτσα:

  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πρασινάδες σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα καρύδια.

Σάλτσα: Σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (λάδι, μέλι, χυμός και ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι) και ανακινούμε πολύ καλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.