ΚΟΣΜΟΣ

«Είμαστε προσανατολισμένοι σε μία θετική ατζέντα»

Σχοινάς: Μπορεί να αναθεωρηθεί η συμφωνία για τις σχέσεις ΕΕ-Βρετανίας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εστιάζει σε θετική ατζέντα και δεν έχει στο μυαλό της «όλα τα υπόλοιπα», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είμαστε προσανατολισμένοι σε μία θετική ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό είναι που έχει για μας σημασία», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Brexit. «Ολα τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η συμφωνία του Brexit, η οποία έχει υπογραφεί από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, αλλά έχει ατυχήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο φέρνοντας σε αδιέξοδο την διαδικασία του Brexit, δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά η πολιτική διακήρυξη που την συνοδεύει και διέπει τις μελλοντικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.

Οταν ερωτήθηκε σχετικά με την σχέση που θα έχει η Ενωση με ενδεχόμενο νέο βρετανό πρωθυπουργό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Θα είμαστε επίσης πάντα έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.