ΕΛΛΑΔΑ

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Σεμινάριο εφαρμοσμένης χειρουργικής του άνω άκρου

Ξεκίνησε το 13ο Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου που οργανώνει σε ετήσια βάση από το 2007, το Τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου - Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Το σεμινάριο που πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών «Γεώργιος Αποστολόπουλος» και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου έχει ως στόχο την εκπαίδευση, κυρίως Ορθοπαιδικών Χειρουργών, στη Χειρουργική του Άνω Άκρου.

«Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών έχουμε αναγάγει σε κύρια στρατηγική την οργάνωση και υποστήριξη κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τμήμα δημιουργήθηκε το 1993 οργανωμένα για πρώτη φορά στον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύοντας την πάγια δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ομίλου.

Από την πλευρά του ο χειρουργός ορθοπαιδικός Άνω Άκρου, Διαμαντής Μισιτζής επισήμανε: «Το Συνέδριό μας αναφέρεται στη χειρουργική του Άνω Άκρου, δηλαδή χειρουργούμε από τον αυχένα περιφερικά μέχρι τα ακροδάχτυλα και αντιμετωπίζουμε τις κακώσεις και τα προβλήματα όλων των ιστών, δηλαδή των αρθρώσεων, των νεύρων, των αγγείων, του δέρματος, των τενόντων. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στον όμιλο πριν από 30 χρόνια περίπου έχοντας εξαιρετική και αγαστή συνεργασία, βρήκαμε συμπαραστάτη μας τον Γιώργο Αποστολόπουλο και στη συνέχεια τα δύο παιδιά του. Η υλικοτεχνική υποδομή που μας παρέχει είναι απίστευτη και κάνει τα πάντα για τους ασθενείς μας».

Για το σεμινάριο που διεξάγεται για 13η χρονιά έκανε λόγο ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου, Παναγιώτης Γιαννακόπουλος υπογραμμίζοντας: «Οργανώνουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια αυτό το εξαιρετικό σεμινάριο που απευθύνεται σε νέους συναδέλφους οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο της χειρουργικής του άνω άκρου και να προσφέρουν με αυτό τον τρόπο τις πιο καλές υπηρεσίες στους ασθενείς». «Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια απευθύνεται σε νέους συναδέλφους -και είναι πολύ σημαντικό ότι παρέχεται δωρεάν, παρότι έχει ένα πολύ υψηλό κόστος σεμιναρίου. Αποβλέπει δε στη βελτίωση της ποιότητας του Έλληνα ασθενούς», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρούργων, Αριστείδης Ζούμπος, σημείωσε: «Το σεμινάριο που παρακολουθούμε, έχει αποδείξει ότι αποτελεί ιδιαίτερο στοιχείο της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των νέων ορθοπεδικών και πλαστικών χειρουργών που έχουν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τη χειρουργική του άνω άκρου. Θέλω να πιστεύω ότι οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας θα έχουν το κουράγιο, το σθένος αλλά και την ηθική και ειδική συμπαράσταση όλων όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση και διεξαγωγή αυτού του σεμιναρίου να συνεχίσουν για πολλά ακόμη χρόνια αυτό τον εξαιρετικό θεσμό».

Ως «θεσμό» χαρακτήρισε το Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Χειρουργικής του Άνω Άκρου ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ιατρικού Αθηνών, Χάρης Πίτταρος αναφέροντας ότι πρόκειται για «ένα συνέδριο που χαρακτηρίζεται από υψηλό επιστημονικό κύρος το οποίο κάθε χρόνο μας φέρνει αντιμέτωπους με τις σύγχρονες εξελίξεις και καινοτομίες της χειρουργικής των άνω άκρων». Ο κ. Πίτταρος συνεχάρη τους διοργανωτές «για την ακατάβλητη και αδιάλειπτη προσπάθειά τους στο πλαίσιο πάντα του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών». «Αποτελούν ένα σημαντικό επιστημονικό πυλώνα στο χώρο μας και θα ήθελα να πω ότι η συνεργασία μαζί τους στους χώρους δουλειάς είναι πάντα μία εμπειρία από ανθρωπιά και επιστήμη», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Χειρουργικής, Σωκράτης Βαρυτιμίδης, επισήμανε: «Από αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε όλοι, και εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την τύχη να ακούσουν τους καλύτερους χειρουργούς χεριού στην Ελλάδα να τους λένε τις εμπειρίες τους και την τεχνική τους».

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος Johnson & Johnson Hellas AEBE , Θεόδωρος Λιακόπουλος αφού συνεχάρη την οικογένεια Αποστολόπουλου και τον Όμιλο Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «για όλη την προσπάθεια που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για να φτιάξουν την υγεία στην Ελλάδα», τόνισε: «Την προσπάθεια που έχει γίνει από τον όμιλο εμείς που είμαστε στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια τη βλέπουμε, τη θαυμάζουμε και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Η εταιρεία μας είναι δίπλα σε όλες τις εκπαιδευτικές προσπάθειες τις οποίες σκέφτεστε να κάνετε».

Το τμήμα Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου, Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια λειτουργίας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Δημιουργήθηκε το Μάιο του 1993 από μια ομάδα γιατρών, άριστα εκπαιδευμένων στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, με στόχο την αντιμετώπιση των τραυματισμών και της παθολογίας του άνω άκρου.

Φέτος, το σεμινάριο περιλαμβάνει τρεις ενότητες: επίδειξη χειρουργικών περιστατικών με άμεση μεταφορά της εικόνας από το χειρουργείο στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Αποστολόπουλος», ομιλίες διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και πρακτική άσκηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.