ΕΛΛΑΔΑ

Τι διεκδικούν οι πυρόπληκτοι

Συγκέντρωση πυρόπληκτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Συγκέντρωση πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, Επιτροπές Πυρόπληκτων από Ραφήνα, Μαραθώνα και Κινέτα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αντιπροσωπεία τους συναντάται με την ηγεσία του Υπουργείου, Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελο, με την Επιτροπή να διεκδικεί:

Την καταβολή 100% αποζημίωσης όλων των πυρόπληκτων κατοίκων κι επαγγελματιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς νομικά ή άλλα εμπόδια.
Αμεση έκδοση όλων των αδειών ανοικοδόμησης, να υπάρξει μέριμνα για τις κατοικίες που βρίσκονται σε δασικές περιοχές, σε ρέματα ή στον αιγιαλό, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να αποκτήσουν στέγη.
Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου για όσους το χρειάζονται, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της κατεστραμμένης οικίας.
Αμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τη ΔΕΗ και τις απειλές της
Αμεση αντιμετώπιση των ελλείψεων στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης κι εκπόνησης σχεδίου αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.
Να καθαριστεί και να προστατευθεί το πευκοδάσος του Σχοινιά με ευθύνη του κράτους
Να μαζευτούν κλαδιά κι άλλα σκουπίδια από περιοχές των Δήμων που επλήγησαν και δεν έχουν καεί, με ευθύνη περιφέρειας και κράτους
Να φτιαχτούν σύγχρονοι οικισμοί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών.
Να υπάρχουν πραγματικά μέτρα για τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους και όχι η κοροϊδία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση
Εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους μας με ευθύνη του κράτους. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των Κέντρων υγείας Ραφήνας, Ν. Μάκρης με μόνιμο προσωπικό και μέσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.