ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των εξτρεμιστών της Σεμπάμπ οι Τούρκοι της χώρας

Σομαλία: Νεκρός Τούρκος πολιτικός μηχανικός από έκρηξη βόμβας

Βομβιστική επίθεση στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, είχε συνέπεια τον τραγικό θάνατο ενός Τούρκου υπηκόου, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες, Κυριακή.

Ο άνδρας σκοτώθηκε όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του εξερράγη χθες, διευκρίνισε η αστυνομία στο Γερμανικό Πρακτορείο. Ο Τούρκος, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχασε τη ζωή του και το αυτοκίνητό του καταστράφηκε ολοσχερώς όταν έγινε η έκρηξη κοντά στον δρόμο KM4 της πρωτεύουσας, εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η εξτρεμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια. Η οργάνωση υποστήριξε ότι το θύμα δεν ήταν μηχανικός, αλλά στρατιωτικός. Μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, η Σεμπάμπ διεμήνυσε ότι βάζει πλέον στο στόχαστρό της όλους τους Τούρκους στη Σομαλία, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον ιερό πόλεμο στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής.

Το Σάββατο, η Σεμπάμπ ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για βομβιστική επίθεση με στόχο τοπικό αξιωματούχο στην πόλη Μποσάσο, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας. Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά στην επίθεση αυτή.

Η Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, πολεμά εναντίον του σομαλικού στρατού και των δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης για πάνω από μια δεκαετία.

Οι μαχητές της φονταμενταλιστικής οργάνωσης εκδιώχθηκαν από τη Μογκαντίσου το 2011, αλλά συνεχίζουν να ελέγχουν μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Σομαλίας, κυρίως στο νότιο και το κεντρικό τμήμα της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.