Neo

Σπάνε οι «πάγοι» Αρχιεπισκοπής-Φαναρίου

Με το βλέμμα στραμμένο στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα τελούν όλοι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στόχος όλων των πλευρών είναι να επιτευχθεί η συμφιλίωση μεταξύ του Πατριαρχείου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέπτεται την Αθήνα για τρεις ημέρες, από τη Τετάρτη ως την Παρασκευή και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλες οι πλευρές έχουν κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ξεκινήσει το πρόγραμμά του με συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ η Εκκκλησία της Ελλάδος θα στηρίξει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αυτό θεωρείται σοβαρή κίνηση στήριξης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ όλα δείχνουν πως με την κίνηση αυτή, αλλά και με την απόφαση Βαρθολομαίου να επισκεφθεί την Αθήνα, όλες οι πλευρές θέτουν τις βάσεις για να λιώσουν οι πάγοι μεταξύ Φαναρίου και οδού Αγίας Φιλοθέης...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.